Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Поблизу одного з сіл на Івано-Франківщині масово загинула риба

24 травня 2011, 15:00
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 травня 15:00

На Івано-Франківщині масово гине риба. Вона вкриває плесо на річці поблизу одного з сіл Калуського району. На місці працюють фахівці, котрі з'ясовують причину загибелі лускатої.

Дохла риба у воді і сморід у повітрі. Так місцеві описують те, що побачили одного ранку. Мертвечину течія несла кілька днів.

Місцевий мешканець:

- Риба вся наверха плавала, і чорна повністю була.

Люди, що мешкають поблизу водойми, розповідають: спочатку річкою пливли поодинокі особини, а згодом мертвечина вкрила всю поверхню води.

Іван Непик, мешканець с. Сівки Войнилівської:

- Малі бігали ту рибу, яка ще була жива, ловили, і викидали в Дністер. А потім ця вся риба наверха повспливала.

Чому виникла моровиця? Припущень і версій багато, але достеменно причина невідома, кажуть фахівці. Вони взяли проби води й риби на дослідження. За десять днів обіцяють надати результати експертиз.

Ігор Стефурак, керівник державного управління рибохорони в Івано-Франківській області:

- Поки йде розслідування, я не беруся когось обвинувачувати. Можу одно сказати: риба загинула внаслідок попадання хімічної речовини у воду. Це були якісь господарські роботи.

Люди не знають, що робити. До води виганяли птицю, тут ловили рибу, а тепер бояться. І підозрюють, що знають винуватця. Неподалік - свинокомплекс, який перед цим скидав сечівку на орендовані ним землі.

Оксана Галка, сівко-войнилівський сільський голова:

- Вони попереджають, що такого-то числа буде злив сечівки. Є перед цим письмове попередження. Цього разу теж було письмове попередження, і був запах.

Почути відповідь у свинокомплексі не вдалося.

Працівник свинокомплексу:

- Нема керівництва.

Тим часом фахівці заспокоюють: у Дністер отрута не потрапила. Занапащену рибу виловлять і закопають, винного оштрафують. А на ті гроші зарибнять водойму знову. Попередньо вже нарахували збитків на сто тисяч гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.