Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові затримали бандита, який 12 років перебував у розшуку

31 травня 2011, 12:03
Дата ефіру/події: Вівторок, 31 травня 12:03

Затримали чоловіка, що 12 років перебував у розшуку. Його ім'я пов'язують із резонансними злочинами 90-х: розстрілом міліціянтів, убивством таксиста, замахом і серією квартирних крадіжок. Понад десятиліття підозрюваний провів у невеликій кімнаті гуртожитку, і майже не виходив з дому.

Наряд міліції в одній з багатоповерхівок Харкова розстріляли влітку 98-го. Правоохоронці приїхали на виклик, та навіть не встигли вийти з ліфта - бандити відкрили вогонь.

Володимир Нестеров, мешканець м. Харкова:

- Жутковато, страшновато было. Что-то непонятно, сильный шум в подъезде. Когда в лифте лежит убитый человек, когда здесь труп лежит на площадке, - конечно, все это жутковато.

Злочинців затримали за п'ять днів. Одному з них було лише вісімнадцять.

Валерій Салманов, заступник керівника УБОЗ в Харківській області:

- Одна из целей - это действительно завладеть оружием с целью совершения в дальнейшем разбоев, убийств и так далее.

За вбивцями правоохоронців тягнулася ціла низка злочинів. Бандити грабували квартири, нападали та вбивали людей. За все це - їм загрожував розстріл, але 2000-го смертну кару в Україні скасували. Нелюдів засудили до довічного ув'язнення. Проте тоді упіймали не всіх учасників угруповання - двох оголосили в розшук. Одного з бандитів співробітники харківського УБОЗу затримали нещодавно. 12 років злочинець переховувався в кімнаті гуртожитку.

Олександр Горбачов, керівник відділу УБОЗ в Харківській області:

- Законспирированная квартира, со всеми мерами предосторожности, то есть, выход из дома рано утром, перемещение странными скрытыми путями, такой же возврат домой

Сусідка затриманого і досі не знає, що десять років прожила поряд з убивцею.

Ольга, сусідка затриманого:

- Это идеальный, прекрасный парень, абсолютно ничего не можем сказать, - никто на коридоре. Он никогда пьяный не был, он всегда общался, он кушать готовил, он стирал, он убирал за себя.

За чоловіком УБОЗівці стежили півроку - він майже не виходив з дому, весь час молився, стіни його кімнати були обвішані іконами. Під час затримання не опирався, і нині кається.

Олександр Горбачов, керівник відділу УБОЗ в Харківській області:

- Он состоял в банде, ему вменяется бандитизм, полная причастность к убийству милиционеров в настоящий момент проверяется.

Затриманому також загрожує довічне - його справу вже передали до суду. У розшуку залишається ще один активний учасник банди. В УБОЗі кажуть: його арешт - справа часу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.