Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Янівському цвинтарі у Львові чоловік зіпсував унікальну дзвіницю

1 червня 2011, 11:43
Дата ефіру/події: Середа, 1 червня 11:43

Вандала впіймали на Янівському цвинтарі у Львові. Молодик нищив унікальну дзвіницю, встановлену на Стрілецькому меморіалі, аж раптом його на гарячому заскочили міліціянти.

Працівники цвинтаря пригадують: опівдні вони почули гучний брязкіт. І лунав він з боку стрілецького меморіалу. Коли підійшли ближче, побачили хлопця, який щосили розхитував уламки кам'яних хрестів на дзвіниці й бив ними в металеві опори. Шоковані таким видовищем люди викликали міліцію.

Любомир Гриб, дільничний інспектор Шевченківського РВ міліції м. Львова:

- Коли ми під'їхали, ми побачили невідому особу, яка пошкоджувала пам'ятники, оці. Вона стукала об металеву структуру. Пошкодження - це отут, відпав кусок пам'ятника. Ось тут - це була ціла, він також стукав, об цю металеву структуру, відпав цей кусок і тріснув цей старовинний пам'ятник.

Правоохоронці затримали 23-річного вандала. Він розповів: йому просто закортіло розхитати уламки хрестів і послухати їхній дзвін. Що руйнує унікальну пам'ятку - знав. Каже, давно цікавився історією цього меморіалу. Приїхав на цвинтар вранці. Спочатку просто тинявся. А потім почав шукати могили своїх родичів. Блукаючи кладовищем, натрапив на стрілецькі поховання. Виліз на пам'ятника й узявся розхитувати символічні дзвони та руйнувати унікальні хрести. Їх поновити вже не вдасться, скаржиться завідувач цвинтаря.

Віталій Нещадим, завідувач Янівського цвинтаря:

- Це хрести, які стояли тут, були встановлені в 39 році, і саме їх він поруйнував. На сьогоднішній день знайти інші хрести, такі, щоб замінити ці, практично неможливо. Тому, очевидно, залишиться вже те, що залишиться після рук вандала.

Експерти ще мають з'ясувати, якої шкоди меморіалові завдав молодик своїми варварськими діями. Нині правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Damn, I wish I could think of soetmhing smart like that!
fara 04.05.2012, 14:19 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.