Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Близько 10% угод у сфері нерухомості виявляються проблемними

3 червня 2011, 15:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 3 червня 15:13

Ласий шматок для злочинців - ринок нерухомості. За статистикою, близько десяти відсотків угод у цій сфері виявляються проблематичними. Найчастіше страждають покупці. Як не

Захотіли купити або продати квартиру - будьте пильними. Спеціалісти нараховують більше десятка способів позбавити вас квадратних метрів чи грошей. Подвійний продаж житла, фальшиві документи, реалізація неіснуючих або заставлених осель - це лише маленька частина арсеналу, яким користуються шахраї.

У Черкасах троє спритників пропонували дешеві квартири в новобудові. Невисокі ціни пояснювали просто - оселі виділяються пільговикам, а вони мають добрі зв’язки, аби їх перехопити.

Олег Кулєш, оперуповноважений УБОЗ у Черкаській області:

- Через 2 тижні після отримання 50 відсотків задатку вони приходили до людей та казали: все готово, бланки всі підписані. Лишився тільки один підпис, але його не поставлять, доки не внесете решту коштів.

Охочих привозили на порожній будмайданчик та запевняли: спорудження продовжать, щойно перерахують кошти вкладників. Максим віддав шахраям 35 тисяч доларів. Натомість отримав розписку та обіцянки.

Максим, постраждалий:

- У мене вже вся віра пропала, я начав вимагать гроші назад. Кажу, верни мені дєньгі назад. Мені вже нє нада ця квартира. "Та що ти, ти ж стільки ждав".

Загалом трійця шахраїв видурила в потенційних житловласників понад триста тисяч доларів. І охочих нажитися на квартирному питанні чимало. Їхні найперші мішені - помешкання пенсіонерів та алкоголіків.

Ігор, колишній шахрай:

- Когда в доверие к ней втерся, бабушке или дедушке - божий одуванчик, там пару раз ей сумку поднес, купил продукты. И говоришь ей: "А вот у нас есть такой фонд, который помогает старикам".

Навзамін дарчої старенькі отримують договір, який обіцяє пожиттєву допомогу. Натомість пенсіонерам дають кілька тисяч гривень та халупку в глухому селі. З алкоголіками ще простіше. Кілька бенкетів, де горілка ллється рікою - і вони підписують будь-що. Аби не стати жертвами таких шахраїв, спеціалісти радять не економити та працювати з досвідченими брокерами.

Людмила Сорокіна, спеціаліст з нерухомості:

- Якщо це по інвестиціям, то там треба юридичні знання, щоб все це прочитати, вивчити ці договора, і щоб квартира ця двічі не продавалась, не перепродавалась. Якщо це вторинний ринок, тобто, старі квартири, то там можливі, по спадщині передається, то там треба дивитися, щоб спадщина була не прострочена, щоб інших спадкоємців не було, щоб зайвих прописаних, виписаних і так далі.

Перші ознаки шахрайства - низька ціна й терміновість продажу, аби покупець не встиг перевірити та викрити злочинців. Спеціалісти нагадують про обережність. Краще попередити оборудку, аніж потому роками боротися за свою квартиру.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.