Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У гуртожитку івано-франківського ПТУ виявили артилерійський патрон

3 червня 2011, 16:45
Дата ефіру/події: П’ятниця, 3 червня 16:45

Артилерійський набій у гуртожитку івано-франківського ПТУ виявили його мешканці. Стріливо - сучасне і в повній бойовій готовності. Експертам довелося відселяти людей, і знищувати вибухівку на місці.

Якби вибухнуло, рознесло б усе в радіусі кількох десятків метрів. А там - школа, університетський гуртожиток та житлові будинки. Злетіти в повітря все могло будь-якої миті.

Ігор Влізло, в.о. керівника управління Івано-Франківського міськвиконкому:

- Сам снаряд - він є небезпечний. Він знаходиться із зарядним пристроєм, він може в любий час після дотику чи перевезення, може спрацювати детонатор, внаслідок чого розривається снаряд.

Його знайшли напередодні ввечері. Викликали МНС. Сапери довго міркували, як знешкодити набій, адже перевозити його було надзвичайно ризиковано. Знищити небезпечну знахідку вирішили на місці.

Оповіщення з авто:

- Шановні мешканці, велике прохання не виходити на вулицю.

Вживши всіх заходів безпеки, набій підірвали.

Звідки на території студентського гуртожитку взявся сучасний бойовий набій - фахівці тепер детально з'ясовують. Підозрюють, що його вкрали з місцевого полігону, аби здати на брухт.

Олександр Куштапінін, керівник групи піротехнічних робіт ГУ МНС в Івано-Франківській області:

- Ці боєприпаси використовувалися при стрільбі з танків, вони в даному часі в нас стоять на озброєнні в Міноборони. І проводилися ними стрільби до 90-х років. Стрільби в старому лисці на полігоні. Тобто, єдине місце, де можна їх було взяти - це тільки там.

Зі слів фахівців, лише за останні кілька місяців в Івано-Франківську вже намагалися здати на брухт три таких самих набої. На щастя, їх вчасно виявили і знищили.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.