Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою шахраїв, здаючи в оренду житло?

9 червня 2011, 13:34
Дата ефіру/події: Четвер, 9 червня 13:34

Аби мати додаткові прибутки, тисячі українців здають в оренду власні квартири. Та не всі залишаються задоволеними - деякі з власників стають жертвами шахраїв. Як не вскочити в халепу?

Олексій Бельський, кореспондент:

- Здаєте квартиру в оренду без офіційної угоди - стережіться. Житло можуть продати без вашої згоди підробивши документи, заробити на ньому суборендою, відкрити у ньому наркопритон, або порностудію.

Надія постраждала від банди шахраїв. Чоловік винаймав у неї житло. Разом випивали. За місяць жінка опинилася на вулиці.

Надія, постраждала:

- У меня есть такой грех - люблю выпить. И меня просто подпаивали. Ну, а потом били, а в этом процессе не помнишь. Меня подымают с утра, спросонок, не разобраться никак, встаю. "Подписывай!" Я говорю: "Так мне нужно почитать". - "Потом почитаешь".

Лідер за кількістю шахрайств із нерухомістю у столиці - винаймання квартири з подальшою підробкою документів задля здавання в суборенду або продажу.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- В прошлом году в сфере недвижимости зафиксировано 22 преступления, раскрыто 14. В этом году зарегистрировано 14, раскрыто 8. Человек снимает квартиру на непродолжительное время, получает у хозяина ксерокопию документа на право собственности, и потом под видом владельца пытается эту квартиру продать.

Також в орендованій оселі можуть влаштувати наркоманське кишло, або підпільну порностудію, як це зробив у Львові двадцятип’ятирічний киянин. Перед веб-камерою жінки виконували будь-які сексуальні забаганки клієнтів.

Працівниця порносалону:

- Треба було працювати 30 годин в тиждень, і за це ми отримували 350 доларів, ніби 1000 доларів в місяць.

Чимало людей, які здають житла в оренду, намагаються заощадити, тож не укладають договорів, і не платять податків. У такому разі вони беззахисні, адже, передусім, саме їх мають оштрафувати. Фахівці радять не економити, оформляти всі папери, в яких прописувати всі нюанси.

Людмила Сорокіна, брокер:

- В цьому договорі обов'язково треба вказувати: хто проживає, який термін, обов'язково страхова сума, хто за що платить - комунальні послуги, рахунки по лічильниках, і так далі. Вони шукають часто самі, з вулиці просто людей беруть, а потім звертаються по допомогу - що робити? Той п'є, один випадок, навіть наркотики розповсюджували.

Аби не вскочити в халепу, варто ретельно перевірити паспортні записи потенційних мешканців, укласти офіційну угоду оренди та пильнувати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.