Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Луганського суддю Станіслава Юрченко звинувачують у корупційних діях

17 червня 2011, 23:56
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 червня 23:56

Справа Зварича живе - в цьому переконують луганські селяни. Вони звинувачують керівника Сватівського районного суду в корупційних діях. Підтверджує ці звинувачення й колишня очільниця канцелярії суду. Мовляв, служитель Феміди змушував людей поратися в нього по господарству, а взимку чистити сніг на власному подвір'ї. До справи вже взялася прокуратура.

Сватівські селяни розповідають, що працюють у господарстві дружини голови районного суду. Але часто тут бачать самого суддю Станіслава Юрченка. Переконують, фактично керує всім він: проводить робочі наради, дає завдання на день, а в кінці місяця сам видає гроші.

Геннадій, селянин:

- А планерки тоже председатель суда проводит?

- Полностью все под его руководством. Наряды дает, приезжает - вот, это, это.

Дмитро, селянин:

- Нет, без трудовой, неофициально. Ну, он рассчитывается, но плохо. Зарплата подошла - он к своей машине подзывает, и дает деньги. Мы нигде не расписываемся.

Екс-керівниця апарату Сватівського районного суду підтверджує: помічала не лише періодичну відсутність голови суду на робочому місці, але й зловживання.

Наталя Бочарова, екс-керівник апарату Сватівського районного суду:

- Это было свойственно - взять человека с рабочего места и отправить себе на усадьбу чистить снег. Либо в летний период отправить его на полевые работы. Этим занимались у нас судебные распорядители, но, в основном, парни.

Голова суду звинувачення відкидає. Каже, всьому виною його надмірна чесність і принциповість.

Станіслав Юрченко, голова Сватівського районного суду:

- Я считаю, это связано с моей профессиональной деятельностью, с моей принципиальной позицией. Потому что идут земельные вопросы, земельные арендные отношения.

- Вы сказали, что связано с профдеятельностью. Скажите, а со стороны кого идет давление: криминал, власть?

- Я не могу сделать это заявление. Обращался в компетентные органы и жду ответа.

Тим часом перевірку почала районна прокуратура. За попередньою інформацією, факт роботи селян без законного оформлення таки підтвердився, як і виплачування зарплатні чорною готівкою. Та відповідати за це, нібито, має дружина голови суду як фактичний керівник господарства. Тепер слідчі шукають підтвердження ще одному порушенню - здійсненню суддею підприємницької діяльності.

Олег Столяренко, прокурор Сватівського району:

- У нас есть жалобы граждан. Поэтому, согласно законодательству, мы проводим проверку. Она будет проведена объективно, и будут приняты решения согласно нашему законодательству.

За незаконні дії служителеві Феміди світить доля судді Зварича - позбавлення недоторканості та притягнення до відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.