Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Постраждалий від кулі п'яного судді житель Канева подав апеляційний позов

18 червня 2011, 00:44
Дата ефіру/події: Субота, 18 червня 00:44

Набув продовження й інший скандал, до якого причетний суддя. Подав апеляційний позов мешканець Канева Олександр Куча, якого нещодавно засудили за напад служителя Феміди. Нагадаю: сам конфлікт тридцятирічного тракториста із чиновником стався рік тому в кав'ярні. Олександр тоді дістав три вогнепальні поранення з бойової зброї, а згодом - ще й два роки умовного покарання.

Уже рік, як ім'я цього тридцятирічного канівського тракториста гримить на всю державу. Долю нічим не примітного чоловіка круто змінила випадкова зустріч із незнайомцем у придорожній кав'ярні.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Каже, сказала моя дружина, що 10 чи 15 годин назад ти її ізнасілував. Говорю, подожди. Веди свою дружину, і будемо розбіраться. А він: "Да я сейчас розберусь з тобою бистро". Начав орать і пригать.

Чоловік зізнається: якби знав, що розбишака - поважний столичний суддя, тікав би з нічного закладу світ за очі. Але тоді на словесні закиди нетверезого відвідувача вирішив відповісти по-чоловічому. Та розмова на подвір’ї вийшла короткою - опонент одразу витяг пістолета.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Оббігає мене, і тільки чую - бах! І такий удар, наче хтось трубою по ногах улупив. Я одвертаюся, падаю, і зразу слєдующий постріл.

Друга куля з бойової зброї поцілила небораці в живіт. Туди ж поцілила й третя. Хто на нього напав - Олександр довідався вже у реанімації. Коли на місце інциденту прибули правоохоронці, столичний суддя виклав їм власну версію подій. Розповів, як мирно відпочивав у кав'ярні, коли тракторист із товаришем почали порушувати спокій.

Євген Вовк, суддя Дарницького районного суду м. Києва, телефоном:

- Направился ко мне, порвал рубашку и разбил голову каким-то предметом. Потому что сразу залила кровь, я начал убегать. Убегая, я достал на ходу пистолет и предупредил, чтобы они остановились, но никто не остановился. Я сделал предупредительный выстрел, потом по ногам.

Проти тракториста одразу порушили кримінальну справу, а за кілька місяців її вже передали до суду. Два роки умовного покарання стали для Олександра громом із ясного неба. Чоловік упевнений: матеріали слідства сфабриковані.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Кожне слово вони звірялися із слідчим прокуратури. Кожне слово звірялися, чи правильно. Вовк лічно підходив до слідчого, сідав і говорить: "Тут не так. Тут це…" Вони ісправляли і робили, як положено.

Василь Спіжовий, правозахисник:

- Всі це ожидали. Вовк поставив своїми діями в таке положення прокуратуру і суди. Показав, хто керує в даній державі, і хто представляє владу реально. Не народ, а конкретний суддя, який може просто пострелять.

Одна з куль, випущених суддею, досі залишається в тілі тракториста - шматок металу застряг біля хребта, і зачіпати його дуже небезпечно. Пробачати кривдникові свою інвалідність чоловік не збирається, тож вирішив шукати правди в суді вищої інстанції. Його опонент коментарів стосовно вироку не дає. Від зустрічі з журналістами "Свідка" столичний суддя категорично відмовився.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.