Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні хочуть ввести ID-картки замість паспортів

22 червня 2011, 12:10
Дата ефіру/події: Середа, 22 червня 12:10

ID-картки замість паспортів - українцям почнуть міняти уже за рік. Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов минулого тижня після міністерської зустрічі Україна-ЄС. А ось чи готові виробники карток і біометричних паспортів до втілення таких планів керівництва держави?

Ось вона, довгоочікувана для України і звична для Європи ID-картка. Виробники кажуть: це - оптимальний варіант, і альтернатива нинішнім внутрішнім паспортам.

Людмила Швед, директорка Департаменту консорціуму "ЄДАПС":

- Она содержит чип с большим объемом памяти, на который можно вносить любую информацию, которую можно менять, которую можно исправить, и все данные, которые есть в существующем паспорте гражданина Украины.

Що саме буде на чипі - має вирішити держава, бо внести туди можна будь-яку інформацію - кількість дітей, одружень, місць мешкання, групу крові. Головне, що ID-картки матимуть багаторівневий захист.

Людмила Швед, директорка Департаменту консорціуму "ЄДАПС":

- Она содержит микроэлементы, гильешные сетки фоновые, всё, что требуется по минимальным стандартам защиты международных спецификаций.

А ось закордонні паспорти будуть біометричними. Це означає, вони стовідсотково захищені від підробок.

Олександр Драников, заступник генерального директора консорціуму "ЄДАПС":

- Там же присутствует биометрическая система. А тут уже сама матушка-природа позаботилась. Такого отпечатка пальца, как у меня, нет ни у кого. Виртуально мой отпечаток пальца можно подделать - отрезать у меня палец, срезать кожу, и наклеить на палец другого человека. Но путь дорогостоящий и опасный.

Виробники кажуть: повністю готові забезпечити українців ID-картками та біометричними документами.

Андрій Первушин, генеральний директор компанії "Київське підприємство обчислювальної техніки та інформатики":

- Я не вижу никаких проблем у нашей страны, никаких проблем с поставкой частей для такого паспорта быть не может. Все они произведены в Украине.

Тож поки що питання про запровадження таких документів лишається відкритим. Також невідомо, скільки коштуватиме їхнє оформлення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Cтрашное дело эти карты. Тотальная слежка за всеми людьми! Это можно сказать чипы для баранов, да еще и за деньги. А если будешь чем-то недоволен, отключат все счета и документы, перестаешь быть человеком...вообще ни кем не будешь. Страшную расправу над народом придумали. Хуже рабства и крепостного крестьянства. Попали...
Anticard 06.01.2016, 00:36 ответить
Я проти картки з ЧІПОМ. Це тотальний контроль! А далі що? Чіп під шкіру?
Sweetlane 13.08.2011, 19:35 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.