Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дякуємо! Юрій Гриценко повернувся після піврічного лікування в Італії здоровим

29 червня 2011, 15:27
Дата ефіру/події: Середа, 29 червня 15:27

Півтора року тому телеканал НТН допомагав збирати кошти на лікування Юрка Гриценка із Василькова. Нещодавно він повернувся живий і здоровий після піврічного перебування в медзакладах Італії.

Юрко в свої лише вісім років устиг пережити чимало випробувань. Київські медики поставили хлопчикові діагноз - мієлодиспластичний синдром, та зазначили: потрібна трансплантація кісткового мозку від неродинного донора. Операцію бралися робити в Польщі. Сім'я зібрала майже всю суму, але поляки влаштували тяганину - не виходили на зв`язок, не допомогли з візами. Але британський благодійний фонд "Лайфлайн" знайшов іншу клініку.

Ірина Гриценко, мати хлопчика:

- Мы обратились за помощью к вашему каналу для помощи в сборе денег, потому что это дорогостоящая операция. И благодаря вашим зрителям нам удалось собрать деньги, и мне вывезти ребенка за рубеж, в Италию. Проживали мы там, находились полгода за пожертвования зрителей.

Італійці тричі обстежили хлопця і скасували операцію з пересаджування кісткового мозку. Медики вирішили: проблема в селезінці. Її видалили, і всі аналізи крові прийшли в норму. Зекономлені на лікуванні кошти мати Юрка передала іншим хворим малятам, а це значить, будуть урятовані ще три дитячих життя.

Юрко не хоче пригадувати страшного лікування. Натомість розповідає про перебування в Італії у Вероні, де йому дуже сподобалося.

Юрко, врятований хлопчик:

- Там арена єсть. Там лучче чем тут.

- "Здрасьте" як по-італійські?

- Бонджорно.

- А спасибі?

- Граціє.

Увесь цей непростий час хлопчик не втрачав сили духу та збирав власну колекцію іграшкових автівок. І своєму хобі залишатиметься вірним, адже тепер його здоров’ю нічого не загрожує.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
sogYfA yzdiztbgezxp
uwjzbnic 11.12.2011, 10:55 ответить
Pin my tail and call me a donkey, that rlealy helped.
Zavrina 11.12.2011, 04:41 ответить
Дякувати БОГУ, все добре!!! Я бажаю Юркові ніколи не хворіти!!!
Наталія 30.06.2011, 12:21 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.