Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У київську Академію внутрішніх справ не беруть "людей з вулиці"?

11 липня 2011, 09:56
Дата ефіру/події: Понеділок, 11 липня 09:56

Вступна кампанія для абітурієнтів лише розпочалася, скарг батьків уже через край. З якими труднощами стикаються випускники шкіл за спроби стати студентами правоохоронних навчальних закладів?

Ця дівчина понад усе хотіла в майбутньому боротися з економічною злочинністю, тож вирішила вступати до Академії внутрішніх справ, що в Києві.

Олександра Кириченко, випускниця школи:

- От всяких коррупций людей защищать, вот чтобы не было у нас такого, как сейчас.

Усі мрії почали розвіюватись, щойно дівчина з батьком почала збирати потрібні документи. Спочатку - медкомісія, далі в кадровому відділі місцевого райуправління міліції мають перевірити всі папери й відкрити на абітурієнта особову справу.

Сергій Кириченко, батько випускниці:

- Когда все готово, эту "особову справу" кадровик по месту прописки берет и везет в главк. Там человек, то есть, кадровик, который сидит в главке, берет уже эту "особову справу", поскольку уже все готово, и везет в академию, МВД и отдает ее.

Втім, документів дівчини просто не взяли. У кадровому відділі Святошинського райуправління батькові натякнули.

Сергій Кириченко, батько випускниці:

- Никто ваши документы не возьмет, на что я ему опять задал вопрос: "Почему, объясните? Хотя бы почему, причину". Он даже не попытался мне объяснить эту причину, просто это тонкие намеки на то, что знакомые, и опять, и опять...

Тобто, що в головному управлінні не беруть документів людей з вулиці.

А це означає: навіть дійти до вступних випробувань у дівчини немає шансів, обурюється батько.

Сергій Кириченко, батько випускниці:

- У нас в стране нет коррупции, у нас все замечательно, но не понятно, почему простые смертные туда попасть просто не могут, если их с самого начала приучают к тому, что они дают взятку, а потом они дают присягу. Как ребенок, который идет служить обществу за взятку, может бороться с коррупцией и преступностью?

Дівчині, що добре плаває і вправляється в багатоборстві, здавалося: вступити до академії не складно. Адже основне - скласти нормативи з фізпідготовки. Утім, її відсіяли ще на початковому етапі. У головному управлінні МВС міста Києва, куди "Свідок" звернувся по коментарі, на все є пояснення. Кажуть: документи зі Святошинського райуправління привезли запізно.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Главк установил сроки подачи личных дел кандидатов до 25 числа. Личное дело привезли 30 числа в обед.

Батькам дівчинки радять скаржитися на співробітника, який своєчасно не надіслав паперів.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Если кандидат в абитуриенты считает, что его права в этом случае нарушены, он может обратиться к начальнику райуправления милиции, и будет проведено служебное расследование, виновные будут наказаны, но по действующим нормативным документам системы МВД, кандидат в абитуриенты уже в этом году поступать в учебные заведения системы МВД не имеет.

Втім, співробітник Святошинського райуправління вину за невчасно привезені папери відкидає. Не на камеру він розповів, що діяв згідно з наказом керівника Головного управління. За цим документом, особові справи мали приймати саме до 30 червня.

Чому тепер називають інші дати і його роблять винним, не знає. Проте, один факт залишається незаперечним: цьогоріч дівчина студенткою Академії внутрішніх справ не стане.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А что ещё можно ожидать в государстве, где отсутствует слово СОВЕСТЬ, где милиция страшней любых банд, где всё покупается и продаётся, а за поступление в эти вузы надо платить взятку от 15000 до 20000 долларов. И это там, где структура называется мвд, а отделы (факультеты) - отел по борьбе с эконом. преступностью или по борьбе с бандитизмом и т. д. Кто же будет бороться сам с собой. Страшно жить в такой стране.
Леонид 19.07.2011, 19:58 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.