Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині - скандал навколо заступника голови сільради

12 липня 2011, 14:18
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 липня 14:18

Неабиякий скандал зчинили керівники сільради й на Київщині. Заступник сільського голови - в розшуку за хабарництво, а самого очільника села депутати спробували відправити у відставку. Та без бою чиновник не здався.

Заступника голови сільради Софіївської Борщагівки розшукує УБОЗ. Посадовця звинувачують у вимаганні й отриманні хабара. За оперативними даними, він пропонував за гроші вирішити земельне питання.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- В рамках порушеної справи Василенко зараз в розшуку, і міліція докладає зусиль, аби встановити його місце знаходження. Мушу сказати, що, за статтею, він вимагав та отримав хабар 1000 доларів США.

Голова сільради (досьє):

- Я пропоную заступника з виконавчої роботи Василенка Сергія Леонідовича. Я цю людину знаю, я з ним працював не один рік. Було 7 бажаючих спробувати себе. Я вибрав ту людину, яка з цією роботою справиться.

Ось воно - доленосне призначення тридцятитрирічного Сергія Василенка. Він дискредитував усю сільраду - так вирішили місцеві депутати. Тож незабаром вони висловили недовіру і його безпосередньому керівникові - сільському голові. Але той полишати посаду відмовився. Тоді місцеві обранці вдалися до відчайдушного кроку - вночі проти п'ятого липня зачинилися у приміщенні сільради.

Юрій Денисенко, Софіївсько-Борщагівський сільський голова:

- Я коли під'їхав, запитав, що відбувається. Старший наряду відповів, що зайшли люди. Вийшов депутат Василь Миколайович, показав посвідчення депутата і сказав, що ми тут знаходимось на законних підставах.

Восьмеро сільських депутатів перебувають у самовільному ув'язненні вже тиждень. Купка прихильників голови вирішила владнати питання силою - вони влаштували справжній штурм будівлі. Втихомирювати агресорів довелося міліціянтам.

Олексій Кривопишин, депутат Софіївсько-Борщагівської сільської ради:

- У Софіївсько-Борщагівській сільраді 32 депутати 23 проголосували за недовіру голові. Чим це закінчилося? Він зібрав прихильників, а зібрав таким методом, що розказав, що буде роздавати землю. Да, в заяви, вони написали заяви. І зараз цими заявами обмануті люди. Там більше 60 заяв.

Тепер сільраду постійно стережуть правоохоронці. Та нових набігів поки не було. Адже переважна більшість мешканців підтримує депутатів і виступає за мирне владнання ситуації.

Вадим Соловйов, пенсіонер:

- Я на стороні закону. А закон надо решать законно, а не криком. Значит, через суд вирішувати питання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.