Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивця-водій Віктор Ковальчук вийшов на волю вже через 4 роки

12 липня 2011, 14:41
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 липня 14:41

Позбавити життя трьох людей, отримати десять років ув'язнення та вийти на волю вже за чотири. В Україні таке можливо. Варто лише заслужити повагу керівництва колонії, де відбуваєш покарання. Третього січня 2007-го нетверезий киянин Віктор Ковальчук власними "Жигулями" збив насмерть трьох людей. За вироком, сидіти він мав до 2017-го, та водій-убивця вже на волі. Як таке сталося?

Третього січня 2007 року Віктор Ковальчук напідпитку сів за кермо своїх "Жигулів" та на столичному мості Патона вбив трьох людей - двох даївців, які оформлювали ДТП та водія евакуатора. Справу Ковальчука Дніпровський суд столиці розглядав півтора року, кореспонденти програми "Свідок" відвідали 11 засідань. Адвокат підсудного вперто доводив: його клієнт не вбивця, а жертва - сів за кермо тверезим, але через хворобу знепритомнів. Не допомогло: Ковальчук тоді отримав по максимуму.

Сергій Федосеєв, суддя Дніпровського суду м. Києва (10 жовтня 2008 року):

- Призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років.

Замість січня 2017-го Ковальчук вдома вже нині.

Олексій Бєльський, кореспондент:

- Родичі загиблих міліціянтів та евакуаторника не розуміють, як Ковальчук, який нетверезим сів за кермо, убив на мості Патона трьох людей, не розкаявся і не визнав свою вину, не виплатив жодної копійки компенсації, за чотири роки вийшов на волю.

З’ясувалося, що в Кагарлицькій колонії, де відбував покарання водій, за дев’ять місяців він заробив аж одинадцять заохочень. Через це місцевий суд скоротив йому термін ув’язнення до п’яти років.

Сергій Остапченко, брат загиблого:

- Сегодня, и это не секрет, у каждого прохожего можно спросить, что такое суд, и есть ли доверие к судьям. Не осознавал вину до последнего, не осознавал материальных убытков - дети погибли, нужно помочь родителям. И он через 7 месяцев с колонии идет в Ирпень на ТВМ - это то же самое, как раньше была "химия".

Менш ніж за рік в Ірпені відбувся ще один суд, який відпустив Ковальчука на волю. Адвокат Віктора тріумфує. Він твердить: його безвинний клієнт став жертвою змови міліціянтів та судді Дніпровського суду, але тепер справедливість взяла гору - чоловік на волі.

Ігор Годецький, адвокат:

- Отаку звичайну, як для нашого суспільства, позицію, коли Міністерство внутрішніх справ чи прокуратура відстоює свої корпоративні інтереси і намагається когось зробити крайнім - потім приходиться цих невинних виправдовувати.

Григорій Лопатін, адвокат постраждалих:

- Ми будемо звертатися до Генеральної прокуратури з заявою про те, щоб переглянули обов’язково ті обставини, які передували звільненню цього громадянина від кримінальної відповідальності. Крім того, будемо звертатися зараз готується звернення до Департаменту виконання покарань - чим керувався керівник Кагарлицької виправної колонії №115, який звернувся до Кагарлицького районного суду.

Родичі загиблих кажуть: компенсації від Ковальчука їм не потрібні. Головне, аби чоловік справді розкаявся та відбув заслужений термін ув’язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.