Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві незаконно захопили приміщення книжкового магазину "Сяйво"

13 липня 2011, 15:40
Дата ефіру/події: Середа, 13 липня 15:40

І нових обертів у Києві набирає кількамісячна боротьба за культуру. Працівники книгарні "Сяйво" прагнуть повернутися до приміщення, яке вони винаймали сорок вісім років. З будівлі в середмісті книжкову крамницю силоміць вигнали фірмачі, які нічого нікому повертати не збираються.

Молотом та палицями. Так працівники книгарні "Сяйво" та громадські активісти знищують стіну корупції.

Боротьба за приміщення в середмісті Києва точиться вже півтора року. Про те, що його продали, керівництво "Сяйва" дізналося абсолютно випадково. Звернулися до Шевченківської райадміністрації, аби продовжити умови оренди, а отримали новину про своє виселення. Крамницю продали з аукціону, потім перепродавали ще тричі. Нещодавно суд визнав всі ці оборудки незаконними. Крім того, працівники "Сяйва" отримали право повернути собі незаконно захоплене майно.

Арсеній Пушкаренко, громадський активіст:

- Між іншим, коли захоплювали цю книгарню, то працівників нагло викидали, навіть не давали забрати свої речі. Інформацію, яку ми маємо - вона доволі достовірна. В книгарні все майно вивезено, книжок на п’ять мільйонів вивезено на петрівку і продано.

Утім, перевірити правдивість цього твердження годі. Адже судовому виконавцеві зайти до приміщення книгарні не вдалося, як і всім іншим.

Громадський активіст:

- Будет составлено предписание, наложен штраф за препятствование работы судисполнителя в сумме 850 гривен, и дальше в суд обращение, чтобы получить возможность принудительно вскрыть дверь.

Закон забороняє виселяти редакції друкованих ЗМІ, закладів культури, видавництва та книгарні. Утім, і закон, і люди виявилися безсилими проти сталевих ґрат, якими закрили приміщення нові власники. Активісти поволі розійшлися. Кажуть, готуватися до нових судів і пікетів.

Борис Сірук, громадський активіст:

- Ви ж подивіться: біля кожного вікна по два бюсти письменників українських, тут сам бог велів, щоб була книгарня, а не якась чайна, ресторанчик, чи забігалівка для тих, кого не цікавлять ні мова, ні культура.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.