Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині хлопець із дівчиною розбилися на мотодельтаплані

15 липня 2011, 13:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 15 липня 13:59

Хлопець і дівчина загинули в повітряній катастрофі - розбилися на мотодельтаплані. Трагедія сталася в місті Ізюмі, на Харківщині. Це був звичайний розважальний політ над пшеничним полем. Саморобний літальний апарат упав із двадцятиметрової висоти.

Мотодельтаплан був саморобний. Але заводських, сертифікованих, в Україні їх і немає.

Олександр Пивовар, керівник відділення Ізюмського РВ міліції:

- Конечно, это страшно. В том плане, что он, действительно, не сертифицирован, никто его не проверял из соответствующих служб и инстанций. Никто этот аппарат не проверял. Хотя имеются определенные часы налета у парня этого. Это, опять же, со слов родственников, его отца, его друзей, которые тоже занимаются дельтапланеризмом. Но, тем не менее, случилось то, что случилось, и эти часы налета в этом случае, как видите, не особо помогли.

Батько загиблого пілота - сам досвідчений дельтапланерист, передав захоплення синові. Двадцятишестирічний Геннадій уже налітав триста годин. Того ранку хлопець погодився "покатати" цілу родину знайомих. Спершу матір - політ минув нормально. Другою сіла дочка. Олександрі було двадцять п'ять.

Роман Сидоренко, прокурор Ізюмського району:

- Пролетая над полем, на дельтаплан действовали одни силы - восходящего потока. Над лесопосадкой он начал разворачиваться - площадь крыла по отношению… Перпендикулярно земле, на повороте уменьшилась, и попал он в холодный поток воздуха, и строго вертикально упал в посадку. Ни следа падения, ни горизонтально… строго вертикально упал, как в колодец.

Оця коротенька асфальтована дорога із саморобною розміткою - це злітна смуга. Поряд - будинок, де живе родина дельтапланеристів. Про їхнє захоплення екстремальним спортом в селі Топальскому знають усі.

Юрій Астаф'єв, свідок:

- Та часто. Каждый день, можно сказать, летали. Злетали... Ми коли гуляєм тут, всегда уходили, чтоб не попасть там, бо страшно, когда летають. Для удовольствия. И, как говорили, что сдавали полетать - за деньги. Но не знаю, сколько стоит.

Правоохоронці ж тепер розглядають три версії трагедії. Технічні проблеми, несприятливі погодні умови, помилка пілота.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.