Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивцю відомого карпатського цілителя Михайла Нечая затримано

19 липня 2011, 14:10
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 липня 14:10

На Івано-Франківщині затримали вбивцю відомого карпатського цілителя Михайла Нечая. Нагадаю, чаклуна знайшли мертвим у власному будинку. Позбавив життя 81-річного мольфара один із його відвідувачів на релігійному ґрунті.

Василь, мешканець с. Верхнього Ясенева:

- Кажуть, що ця людина, яка це скоїла - вона тут жила біля кладки два дня, потім прийшов ранком на прийом до Ничая, він палатку розклав біля річки.

Коли відвідувач зайшов до чарівника, ні звуків боротьби, ні криків про допомогу люди не чули. За кілька хвилин чоловік вийшов і сказав, аби деякий час цілителя не турбували, мовляв, сам покличе. Згодом, так і не дочекавшись виклику, люди самі увійшли до хати, й побачили мертвого господаря з ножем у шиї.

Микола, мешканець с. Верхнього Ясенева:

- Та кажуть, що не такий старий. Ростом десь такий, як я, та й молодший за мене.

У народі мольфарами називають карпатських чарівників, знахарів і чаклунів. За легендами, вони можуть лікувати, або насилати хвороби, відганяти град і дощ та чинити інші дива, що не до снаги простим смертним. Після вбивства в селі почали подейкувати, що мольфара позбавив життя інший чаклун, чорний маг. У цих краях такі історії - не просто міфологія. Та й сам Михайло Нечай стверджував, що є світлим, або сонячним чарівником, а в Карпатах чорні маги з білими постійно воюють.

Михайло Нечай, цілитель:

- Приходять і вони до мене, кажуть мені: "Чого ви гроші не берете? Ми беремо великі суми - сотні, тисячі. А ви чого не берете?"

Причину вбивства мольфара знають у міліції. Адже підозрюваного вже затримали. Він устиг пройти через ліс і гори шість кілометрів, але від правоохоронців не втік. Це раніше засуджений тридцятитрирічний львів'янин. Він двічі приходив до чаклуна поспілкуватися. Втретє навідався вже задля одного - вбити.

Василь Варцаба, керівник УМВС України в Івано-Франківській області:

- Він каже, що він молився багато, і до нього прийшло, що він повинен його вбити. З показів цього затриманого стала нетерпимість до релігійних поглядів Михайла Нечая. Тобто, він каже, що Нечай поклонявся ідолом, тобто, він був язичник.

Тепер долю львів'янина вирішуватиме суд. Імовірно, за гати його посадовлять довічно, адже на карбі нападника це вже друге вбивство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
его убрали государственые струк круры тоесть мого деда хай не дума ють я неча й покараю за дида влад

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.