Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луцьку група шахраїв обкрадає квартири пенсіонерів

20 липня 2011, 11:26
Дата ефіру/події: Середа, 20 липня 11:26

В Луцьку шукають шахраїв. Гурт псевдосоціальних працівників обкрадає помешкання пенсіонерів. За неповних два тижні від дій зловмисників постраждало майже десятеро стареньких. І це тому, кажуть міліціянти, що господарі нехтують застереженням - не пускати до осель сторонніх осіб.

Шахраї називалися соціальними працівниками. Пропонували купити продукти за півціни. У людей брали гроші й обіцяли за мить повернутися з повними торбами.

Марія Іванівна, постраждала:

- Ну, зараз принесемо. Дайте щось накритися, бо замажу одяг. То ще дали якусь куртку, щоби накинули на себе, і не вимазалися. Цукор же буде нести. І як пішли… Ми виглядаємо-виглядаємо кожну машину. Ага, до сьогодні ще не привезли.

Натепер відомо: на таку байку в місті купилося вже троє пенсіонерів. Загальна сума завданих збитків - півтори тисячі гривень. Лиходіїв міліція ще не знайшла, утім, як уберегтися від них - знає.

Валентин Шпак, керівник сектору Луцького МВ міліції:

- Звертаючись до осіб похилого віку, а також до їхніх родичів, якщо ви знаєте про такі випадки, або до вас у квартиру прийшли підозрілі особи - не полінуйтесь передзвонити "102" і попередити працівників міліції. Прийде дільничний інспектор, і на місці з'ясує обставини, перевірить документи даних працівників соцслужби.

Хто нехтує таким правилом - того ошукують. Господарі певні: непрохані гості застосовують гіпноз.

Валентина Плаксюк, постраждала:

- От ніяк не можу пояснити чому я так зробила? Як я могла: віддати гроші, не маючи абсолютно нічого? Ніяких продуктів. Я наче відключилася. Не думаю, що я ж гроші віддала! Не думала ні про що абсолютно.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Ще один метод "розводу" стареньких - заповнення липових заяв. Двоє-троє пристойно одягнених осіб заходять до помешкання пенсіонерів, і пропонують їм оформити бланк на отримання матеріальної допомоги. Люди, тішачись такою увагою, швидко беруться за ручку, не бачучи, що двоє інших візитерів уже "працюють".

Їхня спеціалізація - прикраси і гроші. Які на вигляд ці "добродії" - міліція вже знає.

Генадій Єпіфанович, заступник керівника Луцького МВ міліції:

- Ходить чоловік і жінка. Жінка віком 50-55 років. Зріст - 160 см. Повної тілобудови. Волосся русяве, середньої довжини. Одягнена у спідницю темного кольору. Що стосується чоловіка, який разом з нею ходить і скоює злочини, то це - мужчина віком 30-40 років. Близько 185 см зросту, худорлявої тілобудови. Волосся темне, обличчя продовгувате.

Щоби не стати жертвами цих аферистів, міліція радить, передусім, не пускати незнайомців у помешкання, і пильніше розглядати документи. Надмірна увага лиходіям, зазвичай, не до вподоби. Тож, наразившись на вашу прискіпливість, можуть самі піти геть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.