Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині п'яний водій збив на смерть інспектора ДАІ

25 липня 2011, 14:44
Дата ефіру/події: Понеділок, 25 липня 14:44

Сьогодні поховали інспектора Державтоінспекції Володимира Литвина. Нагадаю, вночі проти 21-го липня даївця збив на переході у Фастові, що на Київщині, п'яний водій. Правоохоронець помер на місці ДТП.

Море квітів і вінків, люди у формі й скорбота на обличчях - так в Управлінні ДАЇ київської області проводжали інспектора Володимира Литвина.

Сергій Дерев'янкін, керівник Управління ДАІ в Київській області:

- Нарушений не усматривается в действиях сотрудника ГАИ. Погиб тот парень и сотрудник, который действительно добросовестно нес службу и работал на государство.

Жахлива ДТП сталася на цьому перехресті. Тієї ночі інспектори під час патрулювання помітили порушника. Старший лейтенант Володимир Литвин вийшов зі службової машини й попрямував переходом до автомобіля з не ввімкненими фарами. Аж раптом на смугу зустрічного руху на червоне світло вискочив "Форд Скорпіо".

Михайло Кочин, інспектор ДПС:

- З протилежної сторони зупинилися дві машини, зайняли крайній лівий ряд і, получається, що водій "Форда" проїхав перехрестя на червоний сигнал, по зустрічній смузі, отам вони зупинились де, ота одна. Видно, що їхав на великій швидкості, і ось тут на перехресті збив інспектора.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Водій збив інспектора Володимира Литвина ось на цьому місці, і протягнув тіло ще тридцять метрів.

Кермувальник не зупинився, і втік з місця ДТП. Його наздогнав і затримав напарник збитого даївця.

Руслан Маринич, інспектор ДПС:

- Коли до нього підійшов і взяв його за руку, він до мене говорить: "Ви не уявляєте, що я накоїв". Я його бистро забрав, посадив у патрульний автомобіль, і поїхав до місця скоєння ДТП.

Міліціянт помер ще до приїзду "швидкої". Місцеві кажуть: це вже не перша така трагедія, бо ж водії зазвичай пішоходів не помічають.

Наталія, мешканка м. Фастова:

- Ей-богу, страшно ходить через дорогу. Ну, я ж кажу, на то би вчора жінку збили, вчора сусідка розказує, що це.

Коли "Свідок" спілкувався з місцевими мешканцями, до журналістів підійшла жінка. Вона повідомила: це її син Юрій збив інспектора. Каже, горює разом із сім'єю загиблого, але й сина шкода. Запевняє: він працював таксистом, і за кермо, зазвичай, п'яним не сідав.

Валентина, мати затриманого:

- Він лежав посеред дороги, він тоже трохи винуватий, він од бровки немає право отходить, а він лежав посеред дороги. Я кажу, що в тих людей горе велике, но в мене тоже горе.

- Він був п’яний?

- Да, був випивший, був випивший.

Під час обстеження в затриманого кермувальника виявили у крові надзвичайно великий вміст алкоголю - 3 і 8 проміле. Це означає: людина випила півтора літра горілки. Водія покарають. Зважаючи на всі обставини, можуть посадовити за грати років на десять. Загиблому Володимирові Литвину було сорок один рік. У нього лишилися дружина та дев'ятнадцятирічний син.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.