Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині шахрайка виманювала у пенсіонерів "на нові лічильники"

25 липня 2011, 15:31
Дата ефіру/події: Понеділок, 25 липня 15:31

На Чернігівщині затримали електрошахрайку. Удаючи контролерку енергозбуту, зловмисниця видурювала в місцевих пенсіонерів гроші на нові лічильники.

Коли до воріт Валетини Петрівни під'їхали білі "Жигулі", бабуся саме поралася в хаті. З автівки вийшли чорнявий чоловік та молодиця та попрямували до будинку. Представилися контролерами "Енергозбуту".

Валентина Петрівна, мешканка с. Скоринця:

- Бабо, у вас несправний счетчик. Треба счетчик новий поставить, і тисячу грошей.

Отетеріла бабця витягла зі скрині гроші, однак віддавати незваним гостям не поспішала.

Валентина Петрівна, мешканка с. Скоринця:

- "Так як, бабо?" Я кажу: "Позвоню і скажу сину, і тоді будете рішать". Я каже, буду сам звонить, кажіть номер.

Додзвонитися до бабусиного сина контролерам не вдалося. Пенсіонерці пояснили, що на протилежному кінці дроту ніхто не відповідає. Потім забрали гроші, пообіцяли завтра привезти нового лічильника - і гайда. Потому, як автівка з енергетиками зникла за рогом, стурбована жінка хотіла було сама зателефонувати родичам. Та ба - телефонний дріт був акуратно перерізаний. Вже за годину старенька описувала прикмети шахраїв міліціянтам.

Валентина Петрівна, мешканка с. Скоринця:

- Низенька, і платтячко чорненьке, а на платтячку обшивочка якась. Вони чорні були. Обоє чорні. Вона така худенька, і він молодий. Такий у нього на грудях - неначе гаманчик такий висів.

Правоохоронці оголосили злочинців у розшук. Протягом тижня ті проявили себе ще в чотирьох селах області, де також ошукали пенсіонерів. А вже незабаром у засідку міліціянтів потрапила жінка-шахрайка.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- Її затримали в Козелецькому районі. Це жителька не нашої області і не нашої держави. Правоохоронці вилучили у неї підробне посвідчення.

Поплічника шахрайки нині розшукує міліція. Тож фахівці радять селянам і надалі бути пильними.

Володимир Ярош, заступник керівника Чернігівської районної електромережі:

- В каждом удостоверении есть номер, который проходит по кадрам и зарегистрирован в журнале: фамилия, имя отчество, должность. Если есть сомнения, можно позвонить на номер диспетчера электросетей и уточнить, есть ли там такой контролер, или электромонтер, или нет.

І найголовніше - не довіряйте невідомим жодних коштів. Усі послуги з ремонту чи придбання устаткування електромережі тепер оплачують суто через банк.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.