Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині працівники моргу незаконно вилучали очі у померлих

29 липня 2011, 14:29
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 липня 14:29

Медичний скандал - на Київщині: працівники моргу крали в померлих очі. Кримінальну справу за фактом незаконної трансплантації порушили ще в лютому. Досі розслідування тримали в суворій таємниці.

Боярська районна лікарня. Саме на її території розташований морг, патологоанатомів якого підозрюють у незаконному вилученні очей померлих. Втім, головний лікар закладу пояснює: моргів тут, насправді, два: лікарняний і бюро судово-медичних експертиз. Останній до його установи не має жодного відношення.

Василь Кравченко, головний лікар Києво-Святошинської районної лікарні:

- Цей морг територіально розташований на нашій території, але структурно він нам не підпорядковується. зовсім інший підрозділ, де проводять розтини всіх, хто помирає на дому, всіх молодих осіб, де якась сумнівна причина смерті.

Про те, що морг, розташований на території лікарні, фігурує в кримінальній справі, керманич не знав. З ним правоохоронці не спілкувалися.

Василь Кравченко, головний лікар Києво-Святошинської районної лікарні:

- Це, по-перше, неприємна і несподівана інформація, я вчора сам тільки це почув.

Працівники моргу, щойно побачили знімальну групу, одразу зачинились всередині, відмовившись навіть видавати тіло померлого родині для поховання. Тож жодних коментарів від них почути не вдалось. Сам головний лікар Боярської лікарні не вірить, що на його території викрадали органи, хоча визнає: видалені очі можна пересаджувати.

Василь Кравченко, головний лікар Києво-Святошинської районної лікарні:

- Ну, безумовно, можна, це ж для пересадки хрусталик. І не тільки очі, а й інші органи.

Правоохоронці деталей слідства не розголошують, хоча визнають: постраждалих чимало.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС в Київській області:

- На даному етапі триває досудове слідство, і слідство зацікавлено в тому, щоб ця інформація не була такою доступною. Принаймні, ми не можемо сказати, відносно кого, і які трупи були ексгумовані. Офіційно зарєстровано 12 випадків, таких у нас есть, по Київській області.

Наразі всі співробітники моргу, підпорядкованого бюро судово-медичних експертиз, і надалі працюють на своїх місцях.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС в Київській області:

- Принаймні, нікого ми ще не затримали, і справа порушена за фактом даного випадку, проводяться допити тих чи інших осіб, можливо, причетних до безпосередньо цієї кримінальної справи, але ще нікого не затримали.

У бюро судово-медичної експертизи, якому належить скандальний морг, від коментарів відмовляються. "Свідкові" пояснили: керівник у відпустці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Моему отцу еще в 2004 в этом морге глаза вынули, сказали крысы сожрали
АнЯ 12.09.2016, 22:12 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.