Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Балаклавському районі Криму знайшли арсенал вибухонебезпечних предметів

29 липня 2011, 15:18
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 липня 15:18

Величезний склад артилерійських набоїв виявили у Балаклавському районі Криму. На небезпечну знахідку натрапили мешканці села Первомайського. У хащах з-під землі стирчали гранати.

Заіржавілу гранату, що стирчала з-під землі, помітив місцевий мешканець. Самотужки діставати знахідку не наважився - викликав еменесівців. На місце виїхали і дослідники минувшини, та одразу підтвердили: в цьому лісі 60 років тому точилися запеклі бої.

Анатолій Кромін, голова громадської організації:

- Место, на котором мы сейчас находимся - это окраины Балаклавского района, окраина села Первомайська. Здесь находились в период 41-й по 45-й года блиндажный городок, который был сделан советскими солдатами для обороны в 41-м году, и, соответственно, и в 43 году для штурма Сапун-горы.

Каски, бронежилети і надзвичайна обережність. Сапери вручну розгрібають невеличку галявину. За півгодини стало зрозуміло: натрапили на бойовий склад. Мінометні міни, протитанкові гранати, запали, набої… Загалом нарахували тисячу п'ятдесят. Збереглося стріливо відмінно, третину вкрила іржа, але все в бойовому стані.

Олена Фроляк, керівник відділу УМВС в м. Севастополі:

- Сегодня на полигоне села Хмельницкий был уничтожен арсенал взрывоопасных предметов в количестве более тысячи пятидесяти единиц. Радиус поражения одного боеприпаса достигает более 400 метров.

У міліції кажуть: добре, що такі трофеї до лихих рук не потрапили. Тож вкотре просять громадян у разі виявлення небезпечних предметів негайно викликати правоохоронців.

Денис Лактіонов, керівник Балаклавського РВ міліції:

- Не нужно боятся при обнаружении боеприпасов своевременно сообщать об этом в милицию, чтобы мы предпринимали все меры к уничтожению этих боеприпасов, недопущении их нелегального распространения на территории и использование их в каких-то неблагоприятных целях.

Як поводитися, якщо натрапили на набої - правила прості: в жодному разі не чіпати, будь-чим огородити територію, нікого туди не пускати, та одразу телефонувати "102".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.