Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

"Свідок" викрив шахраїв, що наживались на незаконному поселенні у гуртожитках

10 серпня 2011, 12:38
Дата ефіру/події: Середа, 10 серпня 12:38

Квартира на першому поверсі на вулиці Краснова. Саме в цьому офісі у людей беруть гроші за примарні номера в столичних гуртожитках. Житла клієнти контори не отримують, коштів їм не повертають. Щоб зняти такий бізнес на камеру, знімальна група "НТН" з прихованою камерою видала себе за бажаючих зняти кімнату.

- У нас вообще смотрите, через организацию идет под видом рабочего заселения, то есть для оформления - паспорт, оплата за первый месяц и можете уже сегодня ехать выбирать себе комнату.

У разі чого клієнтам обіцяли повернути гроші.

- Если вам что-то не подходит, не нравится, либо меняем общежитие, у нас как бы оно не одно, либо возвращаем деньги. Даже которые вы потратили на проезд.

Втім, коли клієнт розуміє, що його обдурили, і просить повернути гроші, у відповідь чує спочатку обіцянки. Особливо настирливим відверто погрожують.

Постраждалий:

- Когда я уже начал добиваться того, чтобы выбить деньги, то есть мне поступил звонок на телефон, сказали, что забудь сюда дорогу либо переломаем ноги. Ну, то есть угрозы были такого плана. При мне девушке угрожали, тоже была девушка пострадавшая.

Жертви намагаються шукати правду в міліції та дарма.

Постраждалий:

- При мне эта девушка рассказала, что она писала, перед ней во вторник приходили люди с милицией, милиция пожимает плечами и уходит.

Правоохоронці кажуть - про діяльність цієї фірми добре знають. Проте притягнути горе-бізнесменів до кримінальної відповідальності не можуть.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ МВС України в м. Києві:

- Є фірма, яка там за двома адресами, на Краснова, а також на проспекті Перемоги іноді базується, люди скаржаться, близько 8-10 заяв про те, що ця фірма мусила їм надати послуги, але не надала, до київської міліції надійшло. Слід розуміти - тільки-но людина підписує якісь угоди - чи то квартиру можете передати свою - підписали угоду - все, тут міліції вже робити нічого, якщо немає підробки документів, якщо немає тортур.  

Втім, тепер у Святошинському райвідділі таки є заява. Від працівників "НТН". Адже побачивши приховану камеру, менеджер з продажу повітря, не придумав нічого кращого, як кинутися в бійку.

Працівник каналу "НТН":

- Сидячи ще на стулі, вівши розмову, він підбіг до мене сзаді, захват за шию, почав мене удушувати, я від нього, махавши руками, але сильно мене спочатку не бивши, потім виштовхуючи мене з кабінета, журналістку виштовхуючи.

Знімальна група викликала правоохоронців. У свою чергу агресивний менеджер відразу закрив офіс і втік. Чи буде шукати його міліція - невідомо. Тому сьогодні шахрайська схема напевно знову працює. І всім, хто хоче зняти в Києві житло, варто бути пильними.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.