Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Луганська прокуратура почала розглядати справу Станіслава Юрченка

31 серпня 2011, 12:42
Дата ефіру/події: Середа, 31 серпня 12:42

"Свідок" спостерігає за долею голови Сватівського районного суду, що на Луганщині, - Станіслава Юрченка. Місцеві селяни називають його черговим Зваричем, і звинувачують у корупційних діях. Колишня ж підлегла - очільниця канцелярії суду й далі твердить, що пан Юрченко під загрозою звільнення змушує співробітників улітку порати його господарство, а взимку прибирати сніг на подвір'ї. Наведені факти перевіряла районна прокуратура, згодом обласна, а тепер розслідує Генеральна.

Мешканці села Куземівки майже щоранку спілкуються з головою Сватівського районного суду. Він сюди приїжджає близько сьомої години. Чому - місцеві розповідають неохоче.

Сергій, селянин:

- А что здесь делает Юрченко?

- Не знаю!

- Ну, он совещание проводит, или что?

- Ну, а что может делать начальник.

- И часто он совещания проводит?

- Часто!

Сам суддя будь-яку громадську діяльність заперечує.

Станіслав Юрченко, голова Сватівського районного суду:

- Какие нарады? Планерки? С кем? С моей мамой? Вот ее двор. Мне что, законом запрещено приехать в село, где я родился?

Проте, куземівці саме суддю називають справжнім керівником місцевого господарства, хоча за документами - все очолює його дружина. Люди кажуть: він проводить робочі зібрання, ставить завдання на день, а наприкінці місяця особисто видає гроші. Екс-керівниця апарату Сватівського районного суду розповідає: на суддю-землевласника працювали й підлеглі.

Наталя Бочарова, колишня керівниця апарату Сватівського районного суду:

- Это было свойственно - взять человека с рабочего места и отправит себе на усадьбу чистить снег, либо в летний период отправить его на полевые работы. Этим занимались у нас судебные распорядители, но, в основном, парни.

Своєю чергою місцеві юристи хапаються за голову, коли починають аналізувати деякі рішення суду. На підтвердження показують один із вироків. Селяни хотіли відсудити майно у пані Юрченко, проте не змогли: чоловік-суддя став на бік дружини-відповідачки.

Сергій Дудар, юрист:

- Да вот, имеется определение, которое он принимал, и вносил приговор. Да он не имел права, по закону, рассматривать, так как они являются супругами, т.е. родственниками первого родства. Решение в пользу жены? Хозяйства, собственником которого является супруга.

Голова суду всі звинувачення на свою адресу відкидає. Каже, ці нападання - через його професійну діяльність.

Станіслав Юрченко, голова Сватівського районного суду:

- Вопросы производственной деятельности моей судебной. Это прослеживается. Опять-таки, специальые органы занимаются этими вопросами. Т.е., милиция, прокуратура ведут параллельно расследование.

Діяльність судді справді зацікавила Луганську обласну прокуратуру. Там журналістів "Свідка" повідомили, що нині перевіряють служителя Феміди. Утім, якщо факти незаконної діяльності чи зловживань і підтвердять, притягнути звинувачуваного до відповідальності й позбавити імунітету буде непросто. До того ж, подейкують, що Станіслав Юрченко має покровителя серед високопоставлених столичних суддів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Your aritlce was excellent and erudite.
Gennady 29.09.2012, 06:19 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.