Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні ввели заборону на електровудки і капкани

5 вересня 2011, 14:24
Дата ефіру/події: Понеділок, 5 вересня 14:24

Віднедавна Україна заборонила головні знаряддя браконьєрів. Тепер не можна виготовляти, імпортувати і продавати електровудки, капкани та інші засоби знущання з тварин. Чи діють нові правила гри на ловчому ринку?

Цих охочих до нічного промислу правоохоронці затримали на одній із заток Сіверського Дінця. Багатий вилов у горе-рибалок завдяки забороненій законом електровудці.

Правоохоронець:

- Я спросил: "Кто выкинул удочку?"

- Её не было вообще. Этой удочки. Чтоб ты потом в суде не говорил.

- Вот смотри, кабель, посвети на кабель.

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру:

- Электроудочка - это не просто удочка. Это обыкновенный аккумулятор с током меняющейся частоты и направленности. От аккумулятора спускается провод в воду, включаются определенные кнопки и происходит глушение рыбы током на расстоянии от лодки 200-300 метров.

Олександр Чистяков, Голова асоціації рибалок України:

- Ток, если даже рыбу не убил, рыба потеряет возможность к самопроизводству, то есть нереститься. Второе - он убивает все живые существа, которые есть в радиусе воздействия. Это и лягушки, и водоросли, и т. д.

На втіху вітчизняним екологам, електровудка тепер у перелікові мисливського начиння, віднедавна оголошеного поза законом. І виготовлення, імпорт, продаж та використання засобів знущання з тварин в Україні цілковито заборонені.

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру:

- А это - самая дьявольская снасть. Называется дуговой капкан. Если животное нажимает на вот этот рожок, он захлопывается. Вот как оно работает. Видите, он моментально захлопывается, и даже перебивает палку.

Щоби перевірити, як виконують новий закон у столиці, "Свідок" відвідав один із київських базарів. Жодної електровудки на продаж ми не знайшли.

Продавець:

- Я вам дам номер телефону. Може, він вам і зробить. Пишу самодільні вироби. Ось, ввечері подзвоніть.

Натомість отримали координати майстра. Зі слів продавчині, лише за вісімсот гривень він може скласти для нас цю пекельну машину. Просто на території базару - господарська крамниця. Капканів тут - на будь-який смак. Про заборону їх продавали в закладі навіть не чули.

Продавець:

- Отак розгинаєте, і оцим крючком одівається. Зачіпляється крючком, а сюди ложите наживку.

Будь-що нині можна вільно купити і в Інтернеті. Капкани, пастки на кроти та різні сильця продають у будь-якому регіоні країни. Утім, екологи оптимізму не втрачають. Кажуть, боротимуться.

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру:

- Мы закрыли уже порядка 40 сайтов, рекламирующих яды против кротов, капканы, электроудочки. Мы просто пишем провайдерам и хостерам - если Вы хотите иметь проблемы с правоохранительными органами, с налоговой, то мы эти проблемы вам предоставим.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Если я поймал мышу в капкан , накупил мышеловок , накупил капканов , чтоб зайцы не жрали мою люцерну , посеяную для домашних питомцев , то ето я уже нарушитель ??????????????
СУКА , ДИБИЛЫ !!! НЕУЖЕЛИ НЕТУ ПРОБЛЕМ ВАЖНЕЕ В СТРАНЕ , ЧЕМ ТАКИЕ ДОЛБОЕБИЧЕСКИЕ ЗАКОНЫ ПРИНИМАТЬ ???? КАК ЖЕ ВОЙНА НА ВОСТОКЕ ??? ЕЮ ЗАЙМИТЕСЬ ...ГРАМОТЕИ ХРЕНОВЫ..
GrimmMetalSlam 16.07.2016, 08:50 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.