Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На одній із шахт на Луганщині троє гірників опинилися у водній пастці

7 вересня 2011, 13:18
Дата ефіру/події: Середа, 7 вересня 13:18

Чергова надзвичайна ситуація - на луганській копальні. Цього разу - в місті Петровському. На одній із міні-шахт гірники натрапили на водний пласт, і штольню затопило. Тієї миті в небезпечній зоні перебувало четверо гірників. Вискочити встиг тільки один.

Ця міні-шахта в Петровському раніше називалася копанкою. Цьогоріч власники її легалізували, і готувалися розпочати видобування вугілля. В нічну зміну працювало четверо гірників. Якоїсь миті у виробку почала просочуватися вода, а вже за мить стіна завалилася, і потужний струмінь став заливати все навкруги. Один шахтар встиг вискочити на поверхню, троє лишилися відрізаними від виходу.

Володимир Файдун, головний інженер шахти:

- Это - внезапный прорыв. Никто его не прогнозировал. И геология нам этого не подтверждала, когда выдавали документы на отвод земли. Надеемся, что скоро ликвидируем.

Щомиті вода прибуває зі швидкістю 11 кубометрів на годину. На цей час її рівень під землею піднявся ще на 20 метрів. Комісія, яка працює на місці, наказала спустити додаткові помпи.

Галина Сафронова, перший заступник голови Антрацитівської райдержадміністрації:

- Ведется сейчас горноспасательная работа. Откачивается вода. Туда воздух подается. Надеемся, что люди живы. Вода - 25 градусов. Замерзнуть они не могут.

Гірники, якщо не втопилися одразу, могли сховатися у вертикальних виробках. Фахівці припускають: там міг утворитися повітряний мішок. Та, коли зможуть дістатися шахтарів - ніхто не знає. Тим часом, прокуратура вже порушила кримінальну справу.

Анатолій Рева, перший заступник прокурора Луганської області:

- Основания есть. Люди застигнуты в порядке ст. 97 УПК. У нас статья подразумевает либо человеческие жертвы, либо без. У нас ситуация уже такая.

Наразі на місці працює загін гірничорятувальників. Вони поки відкачують воду. Тільки потім візьмуться до пошукових робіт. Їх припинять лише тоді, коли знайдуть всіх гірників.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.