Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині в с.Семіполках міліціонери влаштували терор через вбивство їхнього колеги

8 вересня 2011, 16:07
Дата ефіру/події: Четвер, 8 вересня 16:07

Паніка - в селі Семиполках, на Київщині. Місцеві розповідають про справжній терор, який улаштували міліціянти через убивство їхнього колеги. Підозрюваного затримали, втім, правоохоронці залякали півсела, аби приховати обставини, за яких застрелили майора. Чи так це насправді?

Наталя Запорожець, мати затриманого:

- Оце подивіться, що вони поробили. Оце, ось, дивіться - двері повибивали, він получив п'ять тисяч грошей, і ті гроші забрали.

Це мати Віталія, чоловіка, котрого затримали за вбивство керівника Калитнянської селищного відділу міліції. Потому, як її син вчинив злочин, жінка відчула на собі всі методи роботи міліції. Стару і хвору пенсіонерку забрали в міськвідділ, де принижували.

Наталя Запорожець, мати затриманого:

- Давай мене по всіх кабінетах водить, і всі матами: "Да ти алкоголічка, да в тебе морда синя, да ти подивись як ти одіта, ти ж під заборами валялася. А, дак ти чого його не женила до 34 років? Бо ти з ним спиш!"

Правоохоронці вимагали, аби жінка розповіла, де переховується її син.

Наталя Запорожець, мати затриманого:

- А тоді каже: ти як не приведеш нам його живого, а я їм впала навколінці: "Клянуся, що я його не бачила! Я його як бачила біля ресторана, більше його не бачила!" - "Так як ти його приведеш живого, то буде 15 років, а як ні - то ми будем його стрілять на куски, і тебе розстріляємо".

Такі ж методи роботи співробітники броварської міліції застосовувала і до всіх можливих свідків злочину. Григорій пропрацював дільничним у цьому селі 12 років. Нині чоловік на пенсії. Його сина, як і багатьох місцевих хлопців, допитували, як імовірного самовидця.

Григорій Цір, колишній дільничний:

- Дивлюся - 6 чоловік обступили мого сина, і вже один працівник міліції наніс йому удар. Я уриваюся туди, кажу: "Що ви тут за проізвол робите?" Я говорю: "Як вам не стидно?" - "Все-таки, перед вами підполковник стоїть!" Я говорю: "Хто тут старший, ану вийдіть всі!" Вони: "Батя, батя". Я кажу: "Який я батя тобі?" Я говорю: "Вийшли!" І тоді сина оставили в покоє.

Чоловік каже: в селі не вперше правоохоронці б'ють людей, і ради дати тому неможливо.

Григорій Цір, колишній дільничний:

- Безконтрольність зі сторони райвідділу, міськрайвідділа за Калитянським селищним відділом міліції. Я там тоже і черговим був, і тут старшим дільничним був, і я ту школу всю пройшов.

Але про те, як працює місцева міліція у справі вбитого майора - селяни говорити відкрито бояться.

Мешканець с. Семиполок:

- Забирали всех, и допрашивали очень, так сказать, в жесткой форме. Запугивали, объясняли, что если сейчас не сдадите, где, кто, что, и как, говорили, во-первых, что никто не докажет, что он был выпившим. Говорили пацаны: "Лучше сразу скажите, что он там сделал замечание, этот вышел и стрельнул".

Односельці нині шукають адвоката для затриманого Віталія Запорожця. Чоловіка, якого правоохоронці називають тричі засудженим і схильним до провокацій, у селі поважають.

Світлана, сусідка затриманого:

- Ми дуже просимо, щоб об'єктивні органи справедливо розібралися в цій справі, наша громада це так не лишить. Будемо слідить, і будем захищать своє дитя.

Оксана Мотовиловець, колишня колега затриманого:

- Перша думка була: як треба було доводити людину, щоб довести до такого стану, що людина пройшла 200 м, повернулась назад, і це зробила? Настільки він був пунктуальний, і правильний, можна сказать. Наші співробітники всі йому пророчили велику кар'єру і майбутнє юриста.

В обласній міліції називають роботу броварських правоохоронців ефективною, і це головне. Усім незадоволеним радять писати скарги до прокуратури.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції в Київській області:

- Результат - це те, що за добу був знайдений убивця. Не важно, чи працівника міліції вбили, чи це іншу людину вбили. На ті звернення, що люди говорять, що працівники міліції перевищили свої повноваження, катували там когось, чи застосовували фізичне насильство, у нас є прокуратура. Хай люди не бояться, пишуть в прокуратуру.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Даже часть села, это говорит о чем то!! И в общем давно все знают, что наша милиция, а за ними идут прокуратура и суды, не соблюдает элементарных прав и свобод граждан своей же страны. Я бы сказал что все эти структуры мусора ( гнойные отбросы общества). Наверное уже все забыли для чего эти структуры созданы изначально?!
Человек 10.09.2011, 11:02 ответить
Обещали что в защиту Запорожца встанет все село. Небольшая кучка людей - это еще не все село .Значит не такой убийца хороший раз все люди не встали в его защиту.
Не суди 10.09.2011, 10:29 ответить
Даже часть села, если встала в его защиту, это говорит о чем то! Да и вообще, давно все знают, что наша милиция не соблюдает элементарных прав и свобод граждан своей же страны!!
Человек 10.09.2011, 10:53 ответить
Жители Семиполок рассказывали, что этот майор милиции дебоширил в кафе и размахивал удостовирением, на что этот парень ( я бы сказал герой Украины ) сделал замечание этому маеру, после чего парню была выломата ключица этим хуером. Парень , по образованию юрист, что говорит о том, что замечание наверняка было в корректной форме. Я был в похожей ситуации и понимаю парня ( героя ) взявшего в руки оружие.
Слава героям!!!
Человек 09.09.2011, 23:18 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.