Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканка Іллічівська місяць перебуває в стані коми через помилку анестезіолога

8 вересня 2011, 17:03
Дата ефіру/події: Четвер, 8 вересня 17:03

З пологового будинку на той світ мало не відправилася 28-річна Ірина Довгань з Іллічівська. Вже місяць після операції породілля не виходить зі стану коми. Родичі постраждалої впевнені: мати двох дітей прикута до ліжка через жахливу помилку лікарів.

Вже місяць Юрій Довгань ходить до реанімації обласної лікарні. Сюди його дружину привезли після невдалих пологів в Іллічівську. Тамтешні медики пояснили: за 20 хвилин після кесаревого розтину жінка зомліла. А потім серце зупинилось, настала клінічна смерть. Стан пацієнтки - критично тяжкий.

Юрій Довгань, чоловік породіллі:

- Она в очень тяжелом состоянии. Глаза открывает, но врачи говорят, что это сознанием назвать нельзя. Кома первой степени, она не в сознании.

У пологовому будинку, де народжувала жінка, причин погіршення її стану родичам не пояснили. Однак ті переконані: в усьому винен невдалий наркоз. Підозрюють, що під час введення породіллі епідуральної, чи ще її називають спинної анестезії, пошкодили центральну нервову систему.

Юрій Довгань, чоловік породіллі:

- Это ошибка врачей. По-другому это не назвать. Повлиял так наркоз. В этот раз ей сделали спинной наркоз, задев нерв, и может быть, была немножко передозировка. Не могу это утверждать, потому что много скрытого всего.

Лікарі, що борються за життя Ірини, дій колег-медиків з Іллічівська не коментують, пояснюють: то справа експертів. Водночас кажуть: епідуральний наркоз безпечний.

В'ячеслав Цалко, заввідділу Одеської обласної лікарні:

- Конечно, определенный процент осложнений есть, достаточно широко используется эпидуральная, спинальная анестезия в родильном доме, у нас в стационаре, в операционных. То есть, это метод хороший, оправданный, зачастую он - метод выбора. В плане обезболивания для пациента это зачастую метод выбора - безопасный и адекватный.

Тим часом, родичі Ірини вже подали заяву до прокуратури та міліції, адже добитися правди від лікарів, що приймали пологи в жінки, не вдається.

Михайло Довгань, свекор породіллі:

- Врачи нам никаких не дают объяснений. Говорят, что "збіг обставин", что нам сказали первое - "збіг обставин". Сразу Беляков - это главный анестезиолог области - говорил, что здесь вины анестезии не видно никакой. Я с ним тоже поссорился немножко словесно. Но в данный момент, уже в пятницу, мы когда с ним встретились, он сказал: да, вина анестезиолога. Сам главный анестезиолог, профессор, признал, что вина анестезии.

Почути пояснення медиків, під наглядом яких народжувала Ірина, знімальній групі "Свідка" також не вдалося. Керівник Іллічівської лікарні на водному траспорті - у відпустці.

Володимир Шерер, завідуючий акушерського відділення:

- Все комментарии у нас выдает администрация. Обратитесь, пожалуйста, в администрацию.

- Но его нет на месте, главврача.

- Есть заместитель главврача, другие должностные лица. Поэтому - пожалуйста, обратитесь в администрацию.

Та там з журналістами також спілкуватися навідріз відмовилися. Але родичі постраждалої пацієнтки мають намір іти до кінця.

Михайло Довгань, свекор породіллі:

- Добиться, чтобы этот анестезиолог понес наказание, но не тюремное, а помог нам восстановить ее на ноги, и чем быстрее, тем лучше. И обнародовать, чтоб люди знали, куда они идут рожать. Это ж не только с нами - это с любым может случиться.

Тим часом, на повернення молодої мами до нормального життя чекає двоє дітей: новонароджений синочок і трирічна донечка.

Юрій Довгань, чоловік породіллі:

- Я просто на телефон записал, старшей доченьке 3 года, как она просит, чтоб мама вернулась, как врачи держат маму, не отпускают. Постоянно ей прокручиваю эту запись с надеждой, что она услышит это, и вернется к нам.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Подобная ситуация Марианна Кутах Здоровая, красивая, полная сил и энергии Марианна отправилась рожать своего первого ребенка! Вернулась из роддома только ее маленькая девочка — Даринка! А мама так и продолжала лежать в больнице...ДИАГНОЗ - Апаллический синдром на фоне аллергической реакции на теопентал натрия в виде тетраплегии,тазовых расстройств!
(БОДРСТВУЮЩАЯ КОМА) Прошло 9 месяцев! Группа помощи http://vk.com/kutah_marianna
Максим 02.08.2012, 00:43 ответить
Комментарий удален
Я с Николаева, у нас родственница также лежит в коме. Были вторые роды, и после укола анастезиолога она впала в кому. И этот ужас продолжаеться 8 месяцев
Татьяна 12.05.2012, 08:38 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.