Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У російській "хокейній" авіакатастрофі загинули троє громадян України

9 вересня 2011, 17:38
Дата ефіру/події: П’ятниця, 9 вересня 17:38

Світова хокейна спільнота шокована трагедією в Росії. Нагадаю, там вчора в авіакатастрофі загинув увесь основний склад ярославського "Локомотива", разом із тренерами. Вони летіли на гру до Мінська. У команді грало чимало легіонерів. Серед них - троє вихідців з України, також знаменитий словацький хокеїст Павло Демитра, чотири чемпіони світу у складі збірної Чехії. Чому впав літак - з'ясовують експерти, але не відкидають версії, що під час злету у нього відмовив один з двигунів.

У цій страшній катастрофі, яка стала тринадцятою найбільшою спортивною авіатрагедією у світі, загинуло троє громадян України. Це кияни Віталій Аникеєнко і Данило Собченко, а також харків'янин Олександр В'ютхин. Вони були гравцями "Локомотива". Тіла всіх 43-х загиблих уже знайдені. Усього на облавку перебувало 45-ро: восьмеро членів екіпажу і 37-ро пасажирів. Двом людям, хокеїстові Олександрові Галимову і бортмеханікові Олександрові Сизову, дивом вдалося вижити, але вони в реанімації в тяжкому стані.

Олександр Дегтярьов, керівник обласної клінічної лікарні в м. Ярославлі:

- Сизов - у него перелом бедра закрытый, и ожоговая травма, и плюс ожог дыхательных путей. Галимов - у него очень тяжелые ожоговые травмы, плюс - 90% примерно ожога.

Окрім хокеїстів у літаку перебували тренери, лікарі та обслуговуючий персонал команди. До її складу входили спортсмени кількох країн.

Представник федерації хокею Росії:

- Интернациональная команда. Как всегда мы говорим, что в составе этой был вратарь - швед, три чеха, словак, белорус, латыш. Страшно думать о том, что те люди, которые еще вчера были на тренировке, которые вели переговоры, которые делали заявки - в списке жертв. Это страшно.

Під час падіння літак розвалився навпіл. Одна частина завалилася в річку, інша - на берег. Свідки аварії розповідають: машина впала одразу після злету з висоти не більше сотні метрів. Вибухнули паливні баки і спалахнула пожежа. Першу допомогу пасажирам надавали самовидці.

Свідок:

- Когда я побежала, там уже остатки на нудистском пляже были от самолета. Там ребят вытаскивали буграми, или как они называются. И там они были в креслах с престижными ремнями даже.

Вже знайшли обидва бортові самописці. Але робити висновки про причини аварії зарано, кажуть експерти. Версія про те, що судну не вистачило злітно-посадкової смуги для розгону, не підтвердилася. Метеоумови також були сприятливими. Не йдеться і про теракт. Слідів вибухівки на місці катастрофи не знайшли. Тож поки експерти розглядають дві версії: це технічна несправність літака і людський чинник. Нагадаємо, "Як-42" упав 7 вересня під час злету приблизно за кілометр від аеропорту "Туношни". На облавку перебували хокеїсти Ярославського "Локомотива", які прямували до Мінська - де у четвер мали зустрітися з місцевим "Динамо" в першому турі Континентальної Хокейної Ліги.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.