Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні впроваджують штраф за носіння форменного одягу

12 вересня 2011, 12:39
Дата ефіру/події: Понеділок, 12 вересня 12:39

В Україні нові тенденції моди - постало питання, чи можна носити камуфляж. Громадяни розгублені після нової ініціативи депутатів: ті впроваджують штраф за носіння форменного одягу. Як тепер бути мисливцям, рибалкам і пошановувачам стилю мілітарі?

Спочатку - матеріали еротичного характеру на особистому комп'ютері, тепер - носіння камуфляжного одягу. Українці за голову хапаються від фантазії народних обранців. Мовляв, після змін до закону про носіння форменного одягу можна штрафувати кожного третього українця. Каменем спотикання стала камуфляжна форма - чи не в кожній родині є такий комплект одягу. Особливо популярний стиль мілітарі на селі, адже куртка та штани разом коштують півтори сотні гривень. Штраф за носіння форми - вп'ятеро більший. Та автори закону заспокоюють: пересічним громадянам боятися нічого.

Олег Зарубинський, народний депутат України:

- Це не стосується тих людей, які в камуфляжі сидять з вудкою на річці. Це не буде стосуватися їх. Не так рідко люди в формі, яку вони не мають право носити беруть участь у рейдерських захопленнях це бачимо скрізь, а дехто спиняє на дорогах автомобілі перевіряє.

Форму носити можна - без погонів, нарукавних знаків, емблем і нашивок. А новий закон, насамперед, спрямований на таких, як ось цей парубок - Костянтин. Він у форма ДАЇвця, хоча до автоінспекції не має жодного стосунку. Навіщо ж так одягнувся?

Костянтин, затриманий:

- Занимались вымогательством денег под видом сотрудников ГАИ. Остановили, я подошел, представился прапорщиком Корчев.

Олександр, турист із Росії:

- Нарушений не было ПДД, но они сказали, что пересекли сплошную полосу. Сплошной полосы не было, но так как сотрудник был одет в форму, мы остановились, как законопослушные.

У воєнторзі форма інспектора коштує 750 гривень, фуражка - двісті. На додаток - сім гривень за свисток. У законослухняних росіян псевдоінспектор вимагав дві тисячі штрафу. Не важко підрахувати, що шахраї відбивають обнови вже з першої жертви. Далі - все тільки в плюс.

У міліції давно чекали на закон, яким можна вплинути на перевдягнених зловмисників.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Я вважаю, цей закон давно потрібен. Так чи інакше, дуже багато намагаються копіювати державну форму установленого зразка, і ніхто не несе ніякої відповідальності. Не передбачено таке покарання за те, що вони використовують формений одяг. Такі випадки були неодноразово. Під виглядом дільничного заходили і пограбували.

Олег Зарубинський, народний депутат України:

- Мова йде про те, що ті організації, що хочуть використовувати знаки розрізнення, мають на це право, але ці знаки розрізнення не мають співпадати з тими, в яких ходять представники ЗСУ, міліції, правоохоронних органів. При підготовці до другого читання треба унормувати, щоби рибалки, мисливці могли мати в колористиці форму камуфляжу, якщо без знаків розрізнення. Більше того, я поставив питання, що, очевидно, треба передбачити, і це буде, коли відбувається реконструкція історичних подій, кінозйомки, театр. Зозуміло, використання тимчасово дійсної може бути передбачене.

Чи врахують депутати всі зауваження - покаже час. Від того залежить,чи зможуть громадяни без проблем носити недорогий і зручний одяг.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Чи можна носити кашкет поліції україни
вася 08.06.2020, 18:12 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.