Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові двоє міліціонерів продавали наркотики ув'язненим

12 вересня 2011, 15:37
Дата ефіру/події: Понеділок, 12 вересня 15:37

Двох міліціянтів, що продавали ув'язненим наркотики, впімали у Львові. Керівництво колонії каже: вперше має справу з наркодилерами в погонах, бо зазвичай зілля до в'язниці намагаються передати родичі засуджених.

Вахтер на прохідній:

- Алкоголь, зброя, наркотики, кольорові олівці, гральні карти?

- Немає.

- Не маєте нічого?

- Нічого.

У Львівській сорок восьмій виправній колонії після того, що сталося, підвищена увага до відвідувачів. Ретельно перевіряють і журналістку "Свідка".

Охоронець:

- Покажіть, будь-ласка, сумочку, потягніть. Відкрийте блокнот, погортайте. Покажіть ручку, відкрутіть її, будь-ласка, добре.

У цій колонії третина засуджених - наркозалежні. Саме сюди одному з ув'язнених двоє міліціянтів принесли зілля.

Михайло Дзюдзь, керівник управління пенітенціарної служби у Львівській області:

- Два працівники оперативні проносили речовину білого кольору, буде там експертиза на підозру собітексу, для засудженого, який відбуває покарання для того, щоби він давав явки з повинною, і таке інше.

Від правоохоронців такого не чекали, каже тюремне керівництво. Адже, зазвичай, наркотики в зону несуть родичі та друзі тюряжників. Ось це (на відео стенди із вилученими сховками) лише "краплина в морі" тих схованок, що вилучає адміністрація в'язниць у відвідувачів. Найчастіше зілля намагаються доправити в харчах.

Правоохоронець (показує консервну банку за начинням):

- В даній консервній банці підготовлені спеціальні відділення, в яких зберігають заборонені предмети, а саме - відділенні для спиртових напоїв, а в одному з відділень зберігається шприц з наркотичною речовиною.

На другому місці - засоби гігієни.

Правоохоронець (показує хованку в куску мила):

- В одній з передач до засуджених було вилучено оцей кусок мила. Насправді нічого дивного немає, але, якщо ми придивимося, то в милі підготовлено отвір, в якому зберігалися заборонені речі.

У в'язниці запевняють: ретельно оглядають усіх без винятків. Згідно з інструкцією, мали б перевірити навіть керівництво держави. Бувають випадки, коли наркотики проносять навіть немовлята.

Михайло Дзюдзь, керівник управління пенітенціарної служби у Львівській області:

- Тому що жінку перевірили, а дитинку - знаєте, якось на пасує. І, нажаль, використовують дітей в таких цілях для того, щоб пронести заборонені речі.

Є й відчайдухи, які закидають зілля в колонію просто із сусідніх з колонією будинків. Тих, кого заскочили на передаванні дурману в зону, зазвичай штрафують. Та упіймані міліціянти грошовим стягненням не відбудуться - їх взяли під варту та порушили кримінальну справу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.