Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Криму розкрили злочинне угруповання, яке полювало на квартири пенсіонерів

23 вересня 2011, 16:16
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 вересня 16:16

Літнім людям варто бути обачними. Ціла банда вбивала пенсіонерів, аби заволодіти їхніми квартирами. Кривава історія почалася в червні. Тоді на околиці Сімферополя знайшли мертву жінку - її по-звірячому побили та задушили.

До міліції надійшло повідомлення про зникнення 55-річної мешканки Сімферополя. Оперативники встановили: це вбита жінка, яку тиждень не могли впізнати. А далі з'ясували ще більше: квартиру закатованої вже і продати встигли.

Олександр Рожков, керівник управління ГУМВС України в Криму:

- Нами было установлено, что ее убили с целью завладения квартирой, которую впоследствии по поддельным документам переоформили и продали.

Олександр Суворов, заступник керівника ГУМВС України в Криму:

- Квартира была продана по заниженной цене в одной из нотариальных контор г. Симферополя.

Незабаром у правоохоронців з'явилася і перша зачіпка. Зацікавила їх дівчина, яка останньою винаймала помешкання у вбитої.

Олександр Суворов, заступник керівника ГУМВС України в Криму:

- Девушка вошла в доверие к пожилой женщине, сняла квартиру на неопределенное время для проживания совместно с ней.

Затримана:

- Для чего вы ее снимали?

- Снимала? Чтобы прокрутить аферу квартирой.

Коло причетних збільшувалося. Правоохоронці дійшли приголомшливого висновку: величезне угруповання діяло по всій Україні. Шукало самотніх людей, відбирало їхні житла.

Олександр Рожков, керівник управління ГУМВС України в Криму:

- Взяли мы их на горячем, когда они готовились совершить аналогичное преступление в городе Днепропетровске, т.е., за несколько часов до совершения убийства.

Керував бандою чоловік, що відбуває 18-річний термін за вбивство в колонії на Рівненщині. Вказівки спільникам давав, не виходячи з камери, мобільним телефоном. Молодиця, що так вправно задурювала голову жертвам та винаймала в них житло, була його коханкою.

Олександр Рожков, керівник управління ГУМВС України в Криму:

- Группа работала только по одиноким жителям: это бабушки и дедушки, которые сдавали комнаты для квартиросъемщиков. Они входили в доверие к этим гражданам, после этого узнавали, все ли с документами в порядке на квартиры, после чего вызывали киллеров.

Немає власників - квартиру на продаж. Запорука успіху, зізнаються затримані - чіткий розподіл ролей і ретельна конспірація.

Олександр Рожков, керівник управління ГУМВС України в Криму:

- В состав ее входило около 5-6 человек, все были законспирированы, каждый знал друг друга только по вымышленным именам.

Усіх учасників банди і роль кожного у смертельній виставі знав лише організатор та його бойова подруга. Були серед них навідники і кілери. Окремий гурт займався переоформленням квартир. Поки слідчі довели 2 такі "убивчі оборудки". Утім, запевняють, це лише початок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.