Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Херсонщині правоохоронець на авто збив трьох людей і зник

27 вересня 2011, 14:55
Дата ефіру/події: Вівторок, 27 вересня 14:55

Збив і втік. У Генічеську, що на Херсонщині, водій наскочив машиною на трьох людей і зник з місця ДТП. Внаслідок аварії загинув чотирирічний хлопчик. Родичі дитини стверджують: кермував автівкою 25-річний правоохоронець. Та згодом вартовий ладу заявив: збив не він, а його батько. Слідство в цій справі досі не завершилося. Навесні його взагалі на деякий час зупинили. Родичі збитого хлопчика звернулися до "Свідка", аби надати справі суспільного розголосу.

На цих кадрах малий Данилко щасливий і усміхнений. Це відео, улюблені іграшки хлопчика та фотографії - все, що лишилося батькам дитини.

Яна Линник, мати загиблого:

- Его все любили и любят.

Ольга Линник, постраждала:

- Я никогда в жизни не прощу его смерть, потому что это невозможно простить.

Трагедія сталася ввечері 23 січня цього року. Ольга Линник, її чоловік та чотирирічний онук поверталися з гостей додому. Йшли узбіччям, й вже хотіли перейти дорогу, однак побачили здалеку автівку.

Ольга Линник, постраждала:

- Буквально, только отвернулись - и, я не знаю, она, наверное, на ужасно быстрой скорости ехала, потому что очень резко быстро произошел удар.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Водій збив сім'ю Лінників на узбіччі, ось на цьому місці, і протягнув їх на капоті ще метрів 15.

Люди, як кеглі, розлетілися по дорозі. Та водій, навіть не зупинився, аби допомогти збитим.

Наталя, свідок:

- Скрылся на скорости без света. Еще тут были следы, он в дерево, бампером зацепил.

Допомогти постраждалим зупинилися випадкові свідки. Вони й люди, що живуть поряд з місцем ДТП, запам'ятали автівку, а збита жінка добре роздивилася обличчя водія.

Ольга Линник, постраждала:

- Он приостановился, открыл быстренько дверцу, увидел, что мы все валяемся, закрыл, развернулся, и на бешеной скорости уехал. И я увидела, что за рулем был молодой человек.

Дорослих з травмами доправили до лікарні, а маленького Данила - до реанімації. Врятувати його так і не змогли.

Яна Линник, мати загиблого:

- Ему сделали операцию, трепанацию черепа - ничего не помогло.

Постраждалі певні їх збив 25-річний співробітник Генічеського райвідділку міліції. Та замість нього правоохоронці затримали батька водія. Родичів загиблого хлопчика це обурило.

Ольга Линник, постраждала:

- Приемный покой - он папу своего привез. Сказал",что он был за рулем, у нас брали экспертизу на алкоголь. Конечно, всё в порядке, а у него не брали, брали у папы.

У Генічеському райвідділку коментувати справу відмовилися, а родичі загиблого хлопчика кажуть: Юрій Хозинський, чоловік, якого бачили за кермом того нещасливого вечора, і далі спокійно працює в міліції.

Яна Линник, мати загиблого:

- Машину он отремонтировал сразу же. Он ее перекрасил, отремонтировал, он ездит на ней. У него ничего в жизни не изменилось.

Сім'я загиблого хлопчика та їхній адвокат впевнені: слідство навмисно затягують.

Юрій Бєлий, адвокат:

- Это дело незаконно приостанавливалось следователем Мезинчуком по тем мотивом, что, якобы, невозможно было установить, кто совершил данную аварию.

Юрист каже: правоохоронці спромоглися провести відтворення зимової ДТП лише в липні. Та й то, з порушеннями. А от слідчий, який веде цю справу, нас запевнив: розслідування під контролем.

Іван Мезенчук, слідчий УМВС України в Херсонській області:

- Проходит по делу его отец и он, они допрошены, и очные ставки между ними провелись, или проводятся. Я не могу сроки назвать, ещё следственные действия проводятся.

- А какие?

- Допрос свидетелей и воспроизведение, и так далее. Пока не могу сказать.

Поки слідчі неквапливо розслідують обставини трагічної аварії, Яна Линник, мама загиблого хлопчика, досі не може повірити в те, що сталося. Лише за півроку жінка втратила двох дітей. Спочатку за два тижні після пологів помер її другий син Гліб, а потім аварія забрала життя первістка.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.