Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві викрили фірму-шахрайку, яка збагачувалася коштом безробітних

30 вересня 2011, 12:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 30 вересня 12:19

Продавці повітря. У Києві викрили чергову фірму, котра збагачувалася коштом безробітних. Людям обіцяли працевлаштування, і брали предоплату за місяць мешкання в гуртожитку. Насправді ж клієнти платили за інформаційні послуги, та ще й хибні.

Іще вчора ці люди гадали, що знайшли добру роботу - з гуртожитком і харчуванням. Та сьогодні вони прийшли до міліції і кажуть, що їх ошукали.

Олександра, постраждала:

- Я обратилась по объявлению в газете, что платят 400 грн. за смену + жилье + обеды. Я приехала на фирму - ни жилья, ни обедов я не увидела.

Усі ці люди не тільки марно приїхали до Києва. Вони ще й заплатили по 600 гривень за не наявну вакансію.

Сергій, постраждалий:

- Нам был предоставлен чек на оплату не информационных услуг, как я задавал ей вопрос, а об оплате на проживание в общежитии.

На шию цій дівчині вішають усіх собак. Ангеліна виправдовується: сама знайшла роботу через Інтернет. Діяла, як вимагав роботодавець.

Ангеліна, підозрювана:

- Моя миссия - просто два часа в день, два раза в неделю офис-менеджер. Заполняла договор, подписи не ставила. Я ничего от них не вымагаю. Я сижу, мне сказали, что говорить, я говорю, и они добровольно подписывают.

Олександра, постраждала:

- Деньги берет она. Она - непосредственный исполнитель, она не пешка, а большое звено, которая мягко стелит, но плохо спать.

Міліціянти не відкидають, що Ангеліні доведеться відповідати за кримінальним кодексом, адже попри всі виправдання дівчини, вона свідомо вводила в оману клієнтів. Журналісти "Свідка" спробували знайти її керівництво, та за адресою нас повідомили: офіс порожній. Про діяльність орендарів охоронці нічого не знають. Мовляв, працювали два тижні, а потім фірму прикрила міліція.

Охоронець офісу:

- Ми самі не знаємо, що, як вони оформлялися, що воно за офіс. Я без понятія.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- За словами цієї дівчини, людина, що організувала цю фірму, знаходиться в Донецьку, і спілкується вона з ним лише по телефону, ввечері кожного дня передає йому гроші автобусом. В такий спосіб спілкуються. З ними зв’язалися правоохоронці, він має приїхати сюди. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Це вже третя фірма з викритих у Голосіївському районі, що наживалася на безробітних. Тож правоохоронці радять обережніше шукати роботу й уважно читати угоди, які вам пропонують підписати. Аби потім не шкодувати, що віддали гроші за інформаційно-консультаційні послуги.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.