Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Двоє харків'ян реалізували оригінальну шахрайську схему в столиці

30 вересня 2011, 17:09
Дата ефіру/події: П’ятниця, 30 вересня 17:09

Оригінальну схему шахрайства вигадали двоє харків'ян. Свій кримінальний сценарій впроваджували у столиці. За день ошукували містян на тисяч зо п'ять гривень. Що за прибуткова афера, і як не спійматися на гачка?

Місце дії - звичайний кіоск. Атрибути - водійське посвідчення, візитки і гроші. Дійові особи - двоє чоловіків та продавчиня МАФу. Вистава починалася на нелюдній зупинці. Поважний, але схвильований джентльмен підходив до рундука і благально звертався до реалізаторки.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Повідомляв, що він щойно втратив водійське посвідчення, залишав візитку та просив в разі знахідки зателефонувати.

Візитка теж була неабияка. Вказана на ній посада викликала тільки повагу, і жодних підозр - жіночий лікар. Він запевняв: за знахідку щедро віддячить, і швидко відкланювався. Незабаром з'являвся інший чоловік із заповітними правами в руках. Жінка стрімголов дзвонила панові, який загубив документа. Той, нібито, радів.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Але чоловік говорив, що на даний момент він приїхати не може, але по приїзді в обов'язковому порядку віддасть їй 2 тисячі гривень, і інший чоловік теж не міг чекати - але пропонував їй вигідну умову: вона йому дає тисячу гривень, він залишає водійське посвідчення, всю іншу винагороду вона залишає собі.

Продавчиня погоджувалася, і назавжди втрачала тисячу гривень. Бо посвідчення, як з'ясовували згодом, - фальшиве, ніхто не приїжджав, та й візитка була липою. Отак спритники за день могли ошукати півдесятка жінок. Чому продавчині віддавали гроші - пояснюють психологи. Йдеться навіть не про жадібність.

Катерина Гольцберг, психолог:

- Очень много афер совершается, к сожалению, на основе желания человека проявлять природное добро. Мы ж, в принципе, не звери - нормальные люди. Объект, как правило, женщина, которая сердобольная, - они помогают, у них есть ещё, возможно, какие-то иные надежды по отношению к этому респектабельному мужчине.

Можливо, тому майже ніхто з постраждалих не звертався до міліції. Утім, така нагода є й досі. Ось вони - ті самі аферисти, уродженці Харківщини. За досить оригінальну схему шахрайства їм загрожує до трьох років ув’язнення. Міліціянти ж укотре звертаються до киян, надто до жалісливих пані: не давайте своїх грошей будь-кому.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.