Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці аферист виманював гроші "за звільнення рідних з міліції"

4 жовтня 2011, 12:20
Дата ефіру/події: Вівторок, 4 жовтня 12:20

Афериста, який видурював у киян гроші, начебто, за звільнення рідних з міліції, затримали столичні правоохоронці. Про шахраїв, які серед ночі дзвонять і повідомляють, що ваш син чи чоловік у райвідділку, і звільнити його коштує кілька тисяч гривень - "Свідок" повідомляв вже не раз.

Шахрайську схему організували двоє ділків - один колишній засуджений, інший - і нині за ґратами. Розводив людей телефоном саме той, що відбуває термін.

Затриманий:

- Он предлагал: он дурит людей, я - забираю деньги. 5 числа он позвонил и предложил мне забрать деньги. В сумме около трех тысяч гривен. "У тебя есть 10 минут: если хочешь заработать - можем заработать. Подойди, возьми возле кинотеатра тампере, забери три тысячи гривен".

Затриманий згадав близько 10 випадків, коли йому вдалось ошукати людей, які вірили, що несуть гроші міліціянтам.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Человек, который приносил деньги, он понимал, что он несет денежные средства за то, чтобы освободить из милиции своего ближайшего родственника. Соответственно, думали, что опять в милиции коррупция, опять получения взяток, беспредел.

Правоохоронці ж кажуть: схема працювала, бо аферисти не давали жертвам часу на роздуми.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Мошенники сразу ставили условия: у вас всего час-полтора, сумма различная от 1 до 10 тысяч гривен. Определялось место, куда должен родственник принести деньги. И, в основном, положить. Места это были - возле метро, лавочка, кусты, урна.

За таким сценарієм кілька місяців тому шахраї намагались ошукати і Валентину Никифорівну. Чоловік, що дзвонив, назвався міліціянтом.

Валентина Никифорівна, мешканка м. Києва:

- Мне сказали, что мой сын избил молодого человека. Это очень серьезное дело. Как мне сказали, это можно решить. И спросили: "Вы будете его выручать?" Говорю, буду. Перенервничала ужасно, растерялась.

Та перш, ніж нести аферистам гроші, жінка таки зателефонувала синові.

Владислав, мешканець м. Києва:

- Мама-то сразу позвонила, сориентировалась. Спросила, все ли у меня в порядке.

Тоді мати і син зрозуміли, що їх хотіли ошукати, і написали заяву до міліції. Слідчі вважають, що в Києві жертвами цих шахраїв могли стати десятки людей. Втім, не всі з них наважились піти до правоохоронців. Тому вкотре застерігають: перш ніж віддавати гроші невідомо кому, зверніться до міліції та зателефонуйте рідним, які, начебто, потребують вашої допомоги.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.