Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вікторія Ватаманюк (13 років) - остеогенна саркома

6 жовтня 2011, 11:30
Дата ефіру/події: Четвер, 6 жовтня 11:30

Вікторію Ватаманюк рятують від остеогенної саркоми. Це страшна хвороба, яка загрожує повною ампутацією ноги. Дівчинці зробили унікальну операцію в Німеччині, завдяки чому вдалося зберегти половину кінцівки. Та щоби Віка могла самостійно пересуватися, потрібен дорогий протез. Батьки дитини просять допомоги у всіх небайдужих.

Вже майже рік родина Ватаманюків з Івано-Франківщини мешкає в Києві. Мати, батько та маленький братик: всі вони тут заради однієї рідної людини - 13-річної Віки, яка нещодавно пережила складну операцію.

Любов Ватаманюк, мати хворої дівчинки:

- Слава Богу, операція вдалась, ніжка повертається на 180 градусів, і п'ятка виконує роль коліна.

Таких операцій у світі зроблено близько ста. Лише троє німецьких лікарів беруться ампутувати верхню частину кінцівки, уражену саркомою, а на її місце перешивають нижню, перевертаючи її. Найбільша складність в тому, що нервові закінчення мають ідеально з'єднатися між собою. Тільки тоді нога функціонуватиме.

Нині дівчинка намагається навчитись пересуватися на милицях без допомоги, і звикає до думки, що в неї лише півноги.

Віка Ватаманюк, хвора дівчинка:

- Коли я побачила, яка це має бути, трошки страшно стало, зразу після операції я боялась дивитись на ножку, а потім привикла, і зовсім не страшно.

Однак німецькі медики дали надію на те, що дівчинка зможе жити повноцінно. У лікарні її познайомили із жінкою, якій зробили таку операцію понад десять років тому.

Віка Ватаманюк, хвора дівчинка:

- Вона бігає носить, короткі спідниці і ходить на каблучку.

Аби в майбутньому Віка мала змогу нормально ходити, займатися спортом та просто жити, як усі, їй треба пройти завершальний етап лікування в Німеччині: два курси хіміотерапії. Гроші потрібні на протез і подальшу реабілітацію.

Надія Іващенко, волонтерка:

- На все это нужна сумма 200 - тысяч гривен. У родителей они исчерпали все, все возможные друзья, родственники - все, кто мог, помогли.

Тож у родини Ватаманюків залишилась єдина надія на те, що світ не без добрих людей. Якщо ви бажаєте допомогти цій життєрадісній дівчинці, її батьки вам будуть дуже вдячні.

 

Мати Любов - (096) 860-75-14

Батько Іван - (097) 141-48-36

Реквізити для перерахування коштів:

поповнення через відділення Приватбанку № карти 4149437414677169

Поповнення через інші банки:

номер рахунку 29244825509100

МФО 305299

ОКПО 14360570

Отримувач: Приватбанк

Призначення: Фінансова допомога на лікування доньки.

 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.