Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київський іподром можуть перенести за межі міста

6 жовтня 2011, 16:25
Дата ефіру/події: Четвер, 6 жовтня 16:25

Київський іподром можуть перенести за межі міста. Такі чутки вже давно ходять і серед працівників підприємства, і серед депутатів Київради. А особливо тепер, коли біля іподрому з'явиться метро. Що робиться на підприємстві та чи правдиві чутки про перенесення?

На Київському іподромі без настрою і коні, й люди - тут немає води. Гарячої - вже кілька років, холодної - останні тижні. Її вимкнули за несплату.

Тетяна Русинова, мешканка гуртожитку:

- У нас отключена вода за неуплату по всему предприятию, воду по часам нам подает конно-спортивная школа "Авангард", но, вот видите, какая подача.

Марина, мешканка гуртожитку:

- Помоешь посуду - останешься без ужина и без обеда. Иной раз едим просто с одноразовых тарелок.

Ситуація у стайнях - іще гірша, ніж у гуртожитку. Коней, а їх тут близько трьох сотень, взагалі залишили без води. ЇЇ доводиться носити власноруч. Кожен із конюхів щодня тагяє по, щонайменше, 30 відер.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- То колись коні на київському іподромі пили з автопоїлок, а тепер тут повернулися у позавчорашній день, воду для них носять відрами, до того, що на день одній тварині потрібно 60-80 літрів води.

Анатолій Лисак, бригадир:

- Це дуже небезпечно. Це зневоднення іде шлунка, коні їдять тільки сухі корма, більше нічого їм не поступає.

Люди стурбовані. Кажуть, води вже немає, а тепер ще й загрожують відімкнути електрику. В працівників іподрому складається враження, що їх просто звідси виживають.

Анатолій Лисак, бригадир:

- Може, вони його розвалить хочуть - я сам вже не знаю. Вже ж роздали його повністю на хазяйства. Раніше за все платив іподром, зараз вже не за що не платить - тільки вода, світло.

Директор іподрому пояснює ситуацію просто - підприємство має мільйонні борги. Іподром розташований на столичних Теремках із шістдесятих років минулого століття. Жодної реконструкції відтоді не було. А потребують ремонту і стайні, й гуртожиток, і бігові доріжки. Кажуть: на все треба близько двохсот мільйонів доларів. Міський бюджет таких грошей не дасть.

Ярослав Максимчук, в.о. керівника київського іподрому:

- Есть ряд инвесторов, ну, опять-таки, они больше работают с КМДА, то есть, мы от себя предлагаем свои предложения, чтобы мы хотели - что нужно для ипподрома, для его развития, для работы полноценной. На ближайшей сессии они должны рассмотреть этот вопрос.

Водночас рятувати іподром треба обережно, зазначають у Київраді. Дехто з депутатів вважає, що залучення інвесторів може бути просто хитромудрим планом для того, аби взагалі прибрати з Києва стайні.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Іподром, який тепер буде біля метро вже тепер - він стає ласим шматком для забудови житлової, і це багатогектарна площа, і абсолютно можна зрозуміти, що багато кому із будівельників там хотілося б набудувати будинків.

На думку фахівців, щоб утримувати іподром, варто залучати інвесторів частково: наприклад, дозволити комусь побудувати на території ресторан. Але повністю віддавати заклад у приватні руки не можна. Поки що з нового генплану міста іподром не зник. Щоправда, документ іще офіційно не затверджували.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.