Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на добу організували "єврокоридор"

14 жовтня 2011, 07:26
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 жовтня 07:26

Українські та польські митно-прикордонні служби готуються до "Євро-2012", адже саме вони першими зустрічатимуть туристів наступного року. Часу обмаль, тому вирішили потренуватися: добу працювали за спрощеною схемою перетину кордону. Домовилися, що для заощадження часу вболівальників паспортний і особистий огляд ті проходитимуть лише один раз. Як це на практиці?

Пункт-перепуску "Ягодині-Дорогуську" - головна магістраль пасажирського й вантажного потоку з країн СНД. Нею найшвидше можна дістатися Варшави, а з Києва сюди неповних 700 кілометрів. Переважна більшість уболівальників перетинатиме кордон саме тут. Тож нині на польському боці пліч-о-пліч зі своїми колегами тренуються українські прикордонники та митники.

Лариса Римар, інспекторка прикордонної служби (Україна):

- Спочатку дивуються, що роблять прикордонники на суміжній стороні. Але потім, коли ми говоримо, що це тренінг до "Євро-2012", вони задоволені, що оформлення проходить швидше.

Ті, що перетинають кордон:

- Проїхали від української митниці до польської за 5 хвилин. Щоби завжди так було!

Це діє так званий "євро коридор". Коли лише на одному боці Бугу і прикордонні, і митні процедури. Як наслідок - до місця призначення дістаєшся удвічі швидше. Та без форс-мажорів не буває. Пильна увага до нетверезих й агресивних подорожувальників.

Вболівальники розхитують автобуса, викидають сміття. На заклики спецзагону вгамуватися не реагують.

Митник (говорить в мегафон польською):

- Проти вас буде вжито екстрених заходів. Розумію, ви змучені далекою дорогою, але ще довша перед вами. Тож тільки від вас залежить, як довго тут стоятимете.

Вмовляють розбишак вгамуватися правоохоронці хвилин зо 20. Більшість дослухалася, до решти застосовують силу.

Та силу до бешкетників-уболівальників застосовуватимуть украй рідко, кажуть польські колеги. Адже основний метод впливу на європейців - слово.

Анджей Райтак, комендант прикордонної служби (Польща):

- Найголовніше - то переконання. Просимо, щоби вони поводилися спокійно, аби здійснити прикордонний і митний контроль. Якщо цього не виконують, то виходить спецгрупа. Але тільки тоді, наголошую, коли перемови не дають результатів.

Фінал нинішніх навчань - пропозиції та побажання сторін щодо ліпшої організації всіх видів контролю, вдосконалення інфраструктури пунктів перепуску. І, як кажуть самі митники, варто було б зберегти спрощену схему перетину кордону й після "Євро-2012".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.