Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У центрі Одеси невідомі споруджують мансарду на чотириповерховій будівлі

19 жовтня 2011, 15:25
Дата ефіру/події: Середа, 19 жовтня 15:25

У небезпеці вже другий тиждень живуть люди в центрі Одеси. Якось уранці їх позбавили даху над головою. У будинку, котрому вже понад сто років, невідомі взялися зводити п'ятий поверх - мансардний. У квартирах почали тріскатися стіни й обвалюватися стелі.

Цей дерев'яний каркас - предмет щоденної розмови сусідів. Будівництво тут розпочали ще влітку. Та позаяк не було документів - його зупинили. Несподіванкою для мешканців столітнього будинку стало поновлення робіт.

Савелій, мешканець м. Одеси:

- Я вчера вечером прихожу из командировки, захожу во двор, смотрю - над моей комнатой крыши нет, над моей комнатой, и что-то там строится. Я был в шоке, на каком основании и кто кого просил, кто давал на это разрешение, на вот эту стройку?

Людей несанкціоноване будівництво обурило, адже навесні дах відремонтували, ніхто з сусідів про мансарду не чув, і дозволів на її зведення не було.

Катерина Шепелєва, мешканка м. Одеси:

- Появились вот эти трещины, пугающие нас. Мы, когда поднялись на крышу посмотреть, там стоит большое количество леса. А крыша у нас из большого количества глины и камыша, она просто может не выдержать этого груза.

Люди бояться, що певного дня їх завалить у власних квартирах. Саме тому налаштовані категорично - немає документів - немає будівництва. І рушили розбирати надбудову, та боронити її взявся невідомий.

Мешканець будинку розмовляє з невідомим:

- Я не понял. А что Вы здесь делаете, что вы здесь делаете?

-  Я здесь стою, чё, не видишь?

- Нет, ну а чё вы здесь делаете?

- Хочу - стою.

- Кто вы такой? Вы можете ответить, кто вы такой?

- Разберемся, слышишь, расслабься.

- Что разберемся? Пожалуйста, выходите отсюда.

- Куда я пойду?

- Выходите, а кто вы такой? Чего вы здесь делаете?

- Стою, как и ты. А ты что здесь делаешь?

- Я здесь живу.

- Короче, не лезь туда, понял?

Мешканці будинку стверджують: їм не вперше погрожують.

Катерина Шепелєва, мешканка м. Одеси:

- Нас просят помалкивать, не вмешиваться в это, и занимается этим всем какой-то депутат. И нам лучше не вмешиваться. И моему мужу угрожали, что прямо находясь у нас дома, в коридоре, чуть ли не до драки дошло.

Чоловіка, що десять хвилин тому погрожував, журналісти зустріли на подвір’ї. Він назвався представником власниці горищного приміщення.

Сергій, представник власниці горища:

- На данный момент проводится реконструкция её частной собственности, и есть декларация, которая выдана соответствующими органами, в данном случае, ГАСКом на проведение работ.

Натомість в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю "Свідкові" відповіли: ніякого будівництва за адресою Кузнечна, 22, нема. Декларації на початок робіт жодному тамтешньому мешканцеві не давали.

Віктор Прохорчук, старший майстер ділянки №9:

- Нет, конечно, не законно. Мы составляем судебку и подаем уже через наш ЖКС в райадминистрацию для принятия распоряжения о сносе, о реконструкции.

Неправочинність дій будівельників підтверджує й юрист, адже всі допоміжні приміщення - горища, підвали, сходи - перебувають у спільній частковій власності всіх мешканців будинку. Тобто, просто так узяти й реконструювати горище ніхто не має права.

Ігор Курилко, юрист:

- Я бы жильцам порекомендовал обратиться сразу с несколькими заявлениями: с первым заявлением - в соответствующую райадминистрацию, со вторым заявлением обратиться на ГАСК для выяснения того, давали ли разрешительные документы на реконструкцию этого объекта. И с третьим заявлением в орган по охране-культурного наследия для того, чтобы выяснить, является ли этот дом - памятником. Если является, то давали ли они разрешение на реконструкцию этого объекта.

Та поки збереш усі ці папери, стеля може не витримати і впасти просто на мешканців будинку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.