Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Хмельниччині двоє чоловіків забивали й продавали чужих коней та корів

26 жовтня 2011, 14:47
Дата ефіру/події: Середа, 26 жовтня 14:47

Бійня на колесах! Швидкий і мобільний бізнес налагодили троє мешканців села на Хмельниччині. Просто в полі забивали й білували коней і корів. Потім хутчій легковиком везли м'ясо до крамниць. За таку підприємливість тепер різникам загрожує ув'язнення, адже тварин ділки вбивали чужих.

Коні прив'язані, корови - під пильним наглядом. Худоба на Красилівщині нині на вагу золота! Три місяці тому тварини в селян стали зникати. Пан Анатолій пішов було з сусідом у поле - коней напувати. Та двох жеребців - ані сліду.

Анатолій Мацюк, постраждалий:

- Він в одну сторону на велосипеді, він - в другу. По всьому селі перешукали, де ми знаємо - де ті точки, і нема. Він по тих слідах сам з велосипедом, і так по-маленьку туди іде, іде. І доходе в Антонінівське озеро - лежать потрохи від наших двох коней.

Розгублені пенсіонери - до міліції, заяви писати. А тут подібних вже із десяток назбирали. Хто краде худобу - правоохоронці невдовзі вирахували. Ловити злочинця узялися на гарячому. Повного легковика м'яса той саме віз до сусіднього району. Дві години перегонів, спочатку трасою, потім - польовими путівцями.

Петро Поліщук, керівник Красилівського РВ міліції:

- Намагався втекти. На території Красилівського району він був, так сказати, загнаний у кукурудзяне поле, де і в подальшому був затриманий.

Вилізти з машини чоловік не міг. Від удару його завалило тушами двох коней. Притиснутий незаперечними доказами молодик зізнався. Вкрав і забив худобу разом із двома спільниками.

Петро Поліщук, керівник Красилівського РВ міліції:

- За допомогу у скоєнні цього злочину він розраховувався грошовими коштами в сумі від 200 до 400 гривень за ніч проведеної роботи. М'ясо туші худоби він здавав у місті Литичіві своїм родичам, які займалися підприємницькою діяльністю з переробки м'ясної продукції.

Таких вилазок банда зробити встигла шість. Запевняють: допомагали їм самі селяни - залишали своїх коней і корів без нагляду в полях.

Сергій Мудь, слідчий Красилівського РВ міліції:

- І, таким чином, вони приїжджали, коли на вулиці ще був день. Видивлялися, де паслася худоба, яка їх цікавить, далі видивлялися, де вони ставили автомобіль, де буде місце забою.

Працювали швидко і непомітно. Секрет такого вміння ділків правоохоронці розкрили. Організатор вже і не одного коня до того з'їв. За такий саме злочин відсидів шість років тому. Вийшов на волю і своє "м'ясне ремесло" узявся вдосконалювати. Різникові та його спільникам тепер світить чималий термін за ґратами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.