Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині 85-річній бабусі надали 3 гектари землі на звалищі

26 жовтня 2011, 16:11
Дата ефіру/події: Середа, 26 жовтня 16:11

До програми "Свідок" звернулася 85-річна мешканка Київщини. Старенька попросила допомогти повернути вкрадену в неї земельну ділянку. Майже три гектари паю пенсіонерці колись надали акурат на місцевому звалищі. А комунальники, що донині хазяйнують на смітнику, поступатися місцем під сонцем не хочуть.

Ольга Оксентіївна вже третій рік прикута до ліжка. Каже, змирилася з тим, що доживатиме віку паралізованою. Шкодує, що так і не довелося погосподарювати на власній землі.

Ольга Горбаньова, мешканка м. Українки:

- Що там?

- Сміття. Як це так? Я проробила скільки років, і тепер мені отак наплювать. Як я здохну, то в мене ж діти є. Їм же треба щось оставить.

Саме цю земельну ділянку пенсіонерка отримала за багаторічну працю в сусідньому з Українкою Трипільському колгоспі. Утім, користатися омріяним паєм бабуся не змогла. Майже три гектари старенькій відвели на сміттєзвалищі.

Працівник сміттєзвалища:

- Об'єктів знімати неможна. Це полігон.

- Який полігон, це земля цієї жінки, шановний.

- Ви знімаєте на даний момент… знімаєте не землю.

- Дзвоніть, хай їдуть сюди.

Марія Кушпіль, донька пенсіонерки:

- Це наша земля така, бачте? Говорять, що це випадково нам цю землю наділили, випадково нам документи дали, все це випадково.

Фактичні господарі бабусиної землі - комунальне підприємство "Полігон" - неговіркі. Шукати правди порадили в місцевої влади.

Анатолій Дегтяр, трипільський сільський голова:

- Зробили це комунальне підприємство на основі трьох громад - Обухова, Українки і Трипілля. Крім цього сміттєзвалища сміття нема куди вивозити. Якщо перекриємо, то буде сміття на вулиці, і наше сміття кругом буде.

Де ж бабуні тепер вирощувати картоплю й капусту - очільники Трипілля не мають найменшого уявлення.

Анатолій Дегтяр, трипільський сільський голова:

- Це питання не розглядається, бо вільних ділянок у мене не лишилося.

Щоби розірвати замкнене бюрократичне коло, "Свідок" звернувся до правознавців.

Богдан Ільяшов, юрист:

- В Законе Украины об отчуждении земельных участков по мотивам общественной необходимости. Имеется такая норма, которая уполномочивает органы местного самоуправления принимать решения об отведении земельного участка под места захоронения отходов.

Юристи кажуть: замість судитися з трипільськими комунальниками бабусі треба було звернутися із заявою до адміністрації за місцем мешкання. Мовляв, саме там зобов'язані компенсувати старенькій втрачений нею пай. Що це земельне питання можна вирішити, журналістам підтвердили й чиновники з Українки. На родичів пенсіонерки найближчого приймального дня чекатиме тутешній мер.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ну вы на нтн проститутки))) хахаха продались козыреву...
хат 23.12.2011, 22:05 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.