Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В одному з сіл на Львівщині у прірву можуть сповзти цвинтар і церква

26 жовтня 2011, 16:18
Дата ефіру/події: Середа, 26 жовтня 16:18

В одному з сіл Львівщини у прірву сповзають цвинтар і церква. Ці святині місцевого люду тепер у небезпеці через повені, брак грошей та чиновницьку байдужість.

Кілька мостів і доріг у селі Старому Кропивнику вже пішли в небуття. Мешканці налякані, бо нині загроза найдорожчому: могилам рідних і церкві.

Місцевий мешканець (показує могили):

- Оці можуть піти могили, бо якраз оця сторона найбільше обсувається, так що в найближчому часі, якщо так буде підсуватися, то за рік можуть могили піти в річку.

Селяни самотужки укріплюють береги: садять верби і встановлюють бетонні брили. А місцевий голова пише звернення куди тільки може. За три роки надіслав їх майже дві сотні. Та намагання людей врятуватися від стихії досі наштовхувалися на "залізобетонну перешкоду": немає грошей.

Ігор Гандзій, старокропивницький сільський голова:

- Постійно кожного року, як тільки попадають дощі, бурхлива річка розливається, і тому затоплює і присадибні ділянки, і затоплює також будинки, прилеглі до даного потічка.

Роман Свищ, мешканець с. Старого Кропивника:

- Ночами люди не сплять, навіть своє майно наготові, щоб виселятися, тому що вода піднімається так, що вода в хаті буває.

Обласні урядники заспокоюють людей, обіцяють: щаслива мить ось-ось настане.

Павло Савицький, керівник відділу Львівської обласної дирекції з протипаводкового захисту:

- На об'єкт виділено два мільйони гривень на берегоукріпленні в районі церкви. На сьогоднішній день проведені геодезичні роботи, проводяться проектні роботи.

У Старому Кропивнику чиновникам вірять, бо тільки те й залишається.

 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.