Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині п'яна породілля закопала свою новонароджену дочку

27 жовтня 2011, 13:41
Дата ефіру/події: Четвер, 27 жовтня 13:41

Приголомшливий злочин скоїла породілля на Рівненщині. Рідна мати закопала живу щойно народжену донечку. Жінка зловживає алкоголем, і в день трагедії також була п'яною. Коли дитина захрипіла, мати подумала, що крихітка померла, тож закопала її під деревом біля туалету.

Від смерті щойно народжену дівчинку врятували сусіди. Одна з жінок помітила, що 30-річна Інна, яка ще вчора була вагітною, метушиться на подвір’ї. Живота в неї вже немає, дитячого плачу - не чути. Тож зателефонувала до міліції.

Валентина Городнюк, секретар Городищенської сільської ради:

- Вона бачила, що ця щось копошилася рано. І коли вона узнала, що забрали її з кровотечею, то логічно дійшла до того висновку, що вона закопала дитину.

Правоохоронці з’ясували: до страшного злочину причетний і брат породіллі.

Валерій Шевчук, брат затриманої:

- Я роди приймав. Я взяв у руки, воно почало плакати, а потом перестало плакати.

П’яна породілля подумала, що дитинка померла, а перевіряти, чи насправді це так, наміру не мала, як і викликати медиків. Одразу пішла до погреба по лопату, щоб поховати крихітку.

Валерій Шевчук, брат затриманої:

- Лопату вона брала з льоху. Ми б так не зробили, але вона на учоті не була, та й через те вона так сказала, що давай закопаємо.

Місця для могили довго не вибирали - вирішили закопати дівчинку біля туалету. Витягали з-під землі дитинку правоохоронці. Коли взяли до рук, здригнулися - вона дихала. Тож до приїзду медиків почали самотужки реанімувати немовля. Нині воно в лікарні.

Вікторія Микитюк, лікарка Березнівської районної лікарні:

- Дитина була доставлена до нас в пологове відділення , поміщена в інкубатор для відігріву. На даний час стан дитини є середнього ступеня важкості. Прослідковується позитивна динаміка. На даний час загрози для життя дитини немає.

Мати крихітки також у лікарні. Каже, що дитина жива, довідалася від медиків.

Інна Гурин, підозрювана:

- Я злякалась, думала, що вона мертва, то закопали. А я зараз взнала, що вона жива.

Тепер жінка, до речі, мати сімох дітей, та її брат відповідатимуть за скоєне перед законом.

Генадій Юрчук, заступник керівника УМВС України в Рівненській області:

- Наразі буде вирішуватись питання про порушення кримінальної справи по замаху на вбивство. Стаття 115, частина 2, як групове вбивство. Брат був співучасником даного злочину, а мати за вбивство новонародженої дитини також буде притягнута до відповідальності.

У січні цьогоріч жінку позбавили материнських прав, тож старші діти мешкають у будинках сімейного типу. Що буде з врятованою дівчинкою - поки не відомо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.