Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові шахраї намагалися видурити у дівчини 900 доларів

1 листопада 2011, 13:27
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 листопада 13:27

Якщо вам телефонує близька людина і просить фінансової допомоги, не дійте поквапом. Проаналізуєте всі нюанси: номер, з якого йде дзвінок, голос і обставини, про які вам розповіли, адже на іншому кінці дроту може чатувати шахрай.

Львів'янці пані Оксані зателефонували на мобільний, знайомий їй чоловічий голос попросив зарадити грішми.

Оксана Сиротяк, постраждала:

- Перше, що він спитав - сказав: "Привіт, Оксана". Він знав моє ім'я. І спитав, чи я ще не чула, що в нього сталося. І я кажу, ні, не знаю. І він мене тоді спитав: "Ти мене впізнаєш?" Я перепитала: "Це ти, Ваня?" Бо голос був схожий на мого друга, якого звати Ваня. І він сказав: "Так".

"Псевдо-Ваня" розповів, що збив дитину. І позаяк він - винуватець ДТП, то має оплатити термінову операцію. В Оксани хоче позичити 900 доларів. По гроші, мовляв, прийде знайомий, бо сам не може покинути місця пригоди. Далі незнайомець попросив нікому нічого не розповідати. Це й насторожило жінку.

Оксана Сиротяк, постраждала:

- Я подзвонила тому знайомому на його старий номер, і мені якось було ніяково сказати, що я його перевіряю, і я йому задала питання: тобі в гривнях, чи в доларах?

З'ясували, що справжній Іван у халепу не вскочив, і допомоги не потребував. Оксана звернулася до міліції. Правоохоронці під час передавання грошей затримали посередника.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Це є таксист, який у Львові займається перевезеннями. Відповідно, що він пояснив, що він, в принципі, посередник, йому за певну суму грошей попросили, будем так казати, з точки А перевезти в точку Б.

Самого шахрая міліціянти затримати не змогли.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Десь, щось йому викликало підозру, і він не з'явився на зустріч.

Два роки тому в Червонограді було кілька схожих випадків. Шахраї дзвонили жінкам і повідомляли: їхні знайомі в міліції, і щоб затриманих відпустили, потрібно перерахувати певні суми на телефонні рахунки. Зловмисників також не знайшли.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.