Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Інвестори не можуть отримати документи на придбане житло від столичних чиновників

7 листопада 2011, 17:19
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 листопада 17:19

Закон - не один для всіх, доводять киянам на практиці місцеві чиновники. Люди придбали 355 квартир у новому будинку, та документів на житло їм не дають. Мовляв, споруджували з порушенням закону. Натомість видали всі папери дев’ятьом службовцям, що отримали там квартири безкоштовно, жодні порушення не завадили.

Столичний масив Позняки. Ось цей будинок здали в експлуатацію ще в травні. Забудовник, як годиться, віддав 9 квартир місту. Управління житлового забезпечення, своєю чергою, передало їх черговикам - як службове житло.

Василь Кобко, генеральний директор будівельної компанії:

- Вот акт передачи, вот все договора, вот это те ордера, которые люди получили - и судьи верховного суда, и работники милиции, и вот все договора на поставку электроэнергии и тепла.

Утім, коли забудовник звернувся за документами на право власності для інших мешканців, чиновники відмовили.

Василь Кобко, генеральний директор будівельної компанії:

- Когда мы были на совещании в управлении жилищного обеспечения у Денисенка Володимира Николаевича, он нам, почему-то, прямо заявил, что он не будет выдавать нам свидетельства на права собственности, мотивируя это тем, что изначально этот дом неправомерно построен.

Чому в неправомірно зведеному будинку чиновники роздали квартири черговикам - незрозуміло. Заручниками ж ситуації стали люди, які купили квартири за власні гроші. Без документу на власність вони тепер не можуть укласти угоди ані з водоканалом, ані з "Київенерго". Без папірця від можновладців мешканці не можуть розпоряджатися своєю власністю.

Василь Прокопович, власник квартири:

- Я вселюся, і буду там жити, вот і все. Без документів, бо мені нема де жити, прописки, звісно, що немає, я її і не отримаю, цю прописку. Ну, вже будем воювати далі, що буде. Це вже до смерті, як говориться. Нам отступать некуда.

Віталій, власник квартири:

- Я сам, пользуясь случаем, хочу обратиться к товарищу Попову: объясните нам, жильцам, почему мы - второй сорт, инвесторы, а люди, которые получили социальное жилье, за которых мы, собственно, заплатили - они первый сорт. Они получили документы, мы - нет.

Чому людей поділили на сорти - в управлінні житлового забезпечення пояснити не можуть. На офіційний запит "Свідка" надійшла відповідь на кілька аркушів, з якої зрозуміло лиш одне: людям не видають документів, бо вони називаються інвесторами, а не членами кооперативу. Відтак, прав на квартири мешканці не мають. Чиновники впевнено висловлюють свою непохитну позицію, але не пояснюють, як закрили на все очі, коли видавали помешкання в будинку з порушеннями своїм колегам-держслужбовцям. Натомість, забудовник запевняє, що відстояв права інвесторів у суді. Та в міськадміністрації людей знову туди відправляють.

Віталій, власник квартири:

- Почему я должен судиться за то, что я, собственно говоря, я как бы приобрел за свои деньги?

Саме на це питання людям ніхто чіткої відповіді не дає. Адже написання відписок - це форма роботи, яку столичні чиновники опанували найкраще.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.