Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові заборона на торгівлю алкоголем з 22 до 10 годин діє не для всіх магазинів

10 листопада 2011, 12:19
Дата ефіру/події: Четвер, 10 листопада 12:19

У Львові вже рік діє так званий нічний "сухий закон". Місцева влада заборонила продаж алкоголю у крамницях та кіосках від 22-ї до 10-ї ранку. Та чи менше п'ють львів'яни?

Ось крамниця в середмісті, що спеціалізується на продажі алкоголю. На годиннику вже по 22-гій - заклад мав би бути зачинений. Та біля нього - черга спраглих. Серед них і журналіст. Він без проблем купує горілку.

Журналіст:

- А вони цілодобово тут працюють?

- Та, до ранку.

Помітивши журналістів, продавчиня зачиняє крамницю.

Журналіст:

- Скажіть, ви продаєте спиртне?

- Ой, дівчата, я вас прошу (закриває віконечко).

А ось ще один алкомаркет у середмісті. Покупці вже заходять середину. Пляшки продають усім охочим доти, доки охорона не помічає відеокамери. Те, що замовчують продавці, залюбки розповідають їхні постійні клієнти.

Місцевий мешканець:

- Скажіть, де можна купити зараз спиртне?

- У магазинах!

- А не заборонили?

- Кому заборонили, а кому - нэ!

У міській раді, де ініціювали "нічний сухий закон", усю відповідальність покладають на міліцію - мовляв, вона повинна контролювати графік роботи крамниць.

Ірина Кулинич, керівник департаменту Львівської міської ради:

- Це питання до правоохоронних органів, тому що тільки вони можуть покривати такі магазини чи таких підприємців, що вони не бояться. По-перше, є факти, що вони попереджають магазини, що буде здійснено перевірку. По-друге, є такі факти, що вони відмовляються складати акт про правопорушення.

У міліції свою лояльність до алкоторгівців заперечують. Просто, пояснюють, неможливо всіх пильнувати.

Олег Сеньків, керівник дільничних інспекторів м. Львова:

- По даному факту зробимо перевірку, я думаю. Личаківський район, якщо ви кажете, на Шота-Руставелі. Перевіримо, як вони там, я думаю, усунемо. Акти складаються, направляються багато матеріалів. Ну, я знаю, підприємці не завжди реагують.

Заборона продавати вночі спиртне - справа, може й добра, кажуть міліціянти. Утім, констатують: злочинів за останній рік у стані алкогольного сп'яніння побільшало вдвічі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.