Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині міліція на очах у свідків побила невинну людину

11 листопада 2011, 16:12
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 листопада 16:12

Луганська міліція побила безневинну людину. Інцидент стався у центрі Сватового. У крамниці перед очима у випадкових свідків озброєні правоохоронці влаштували показову екзекуцію. Згодом виявилося, що помилися і схопили не того. Постраждалий потрапив у лікарню, проте навіть вибачень від кривдників при погонах не почув. Місцеві правозахисники кажуть, що в райцентрі квітне міліційна сваволя. І розказують, як правоохоронці поліпшують показники в роботі, зокрема в боротьбі з розповсюдженням наркотиків та зброї.

Сватівець Сергій того вечора зайшов до крамниці по харчі. Каже, людей було чимало. Раптом удерлися озброєні міліцянти. Без жодних слів накинулися на чоловіка й почали його щосили гамселити. Потім витягли надвір і кинули в калюжу.

Сергій Новиков, постраждалий:

- Залетели с пістолетами. Пістолет приставили к голове. Начали прям бить в магазине. Вытягивали на улицу, на улице били. Потом в воду бросили. Сказали, чтобы ноги в воду опустил. Никаких документов не предъявляли - кто они, что они - не знаю.

Коли завершили екзекуцію, доправили до райвідділку. Там з'ясували, що помилилися й відпустили. Щоправда, зі слів постраждалого, прихопили з кишені 600 гривень. Уже вдома Сергій викликав "швидку". За час лікування чоловік схуд майже вдвічі, йому болить у грудях, і 39 температура.

Сергій Новиков, постраждалий:

- Когда они меня посадили в машину, сказали, что ошиблись. Но пока я сидел в машине, никто и слова не сказал. Пока я больнице лежал, никто не приходил, не извинялся.

А на Володимира невідомі в масках напали, коли він віз дитину до дитячого садка. Чоловік розповідає, як дивом йому вдалося втекти. З дому він викликав міліцію. Коли ж правоохоронці приїхали, виявилося, що нападниками були їхні колеги. Чого хотіли - Володимир так і не второпав.

Володимир, мешканець м. Сватового:

- Ребенок теперь в шоке. Видит людей в милицейской форме - плачет, говорит: "Это бандиты".

У Наталі Капустиної, Миколи Зінченка й Анатолія Тарасова - свої досвіди спілкування з правоохоронцями. У жінки вдома знайшли набої та якесь зілля - просто в її ліжку. В одного з чоловіків - таку саму траву, але за будинком. Селяни за мить перетворилися на терористів.

Микола Зінченко, мешканець Сватівського району:

- Если человека нужно обвинить, у них есть стандартый набор: оружие, патроны и наркотики. Это они подбрасывают, и всё идет в ход.

Анатолій Тарасов, свідок:

- Сзади подошли люди в гражданской форме. Я видел, как они ему, Капустину, засунули два пакета в карманы. Потом подозвали, якобы, понятых, изъяли эти два пакета. Потом подошел сотрудник ГАИ Андреев и вытянул деньги из кармана. Сказал, что эти деньги он берет себе за то, что гнался, и авто повредил.

- Это ГАИшное авто было?

- Нет, своё.

Правозахисники запевняють, що мають свідчення й інших людей. Вони припускають, що такими методами міліціянти поліпшують свої робочі показники.

Ігор Радченко, правозахисник:

- Это ж сами работники милиции на примере Луганской области, сами же увеличивают дутый оборот оружия. При этом и генералу Польскому все хорошо, и раскрытие прекрасно, и Ефименко - зам. показывает результаты, и Колган нынешний 6-й отдел научился показывать, как его бойцы научились подбрасывать оружие.

Прокуратура Сватівського району за цими фактами почала перевірку.

Олег Столяренко, прокурор Сватівського району:

- Пришли материалы служебного расследования с УВД. И мы проводим проверку по статье 97. Если подтвердятся факты, будет возбуждено уголовное дело за превышение работниками милиции служебного положения.

Віктор Пшонка, Генеральний прокурор України:

- Лише поточного року до суду надіслано 380 справ про злочини, вчинені правоохоронцями. Кожна десята з них - щодо катування та іншого жорстокого поводження з особами при застосуванні незаконних методів слідства та дізнання… ГПУ вносить подання Міністру внутрішніх справ з вимогою розробити комплекс заходів до усунення виявлених правопорушень та недопущення їх у подальшому.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України, УНІАН:

- До генеральної прокуратури пишуть листи й постраждалі сватівці. Люди просять негайно втрутитися в ситуацію й захистити їх від сваволі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Дорогой товарищь адвокат Радченко вы сами являетесь лидером преступной груперовки в г. Сватово, а Тарасов Толик и Капустин Дмитрий и Несмиян Вова ваши руки по виращиванию конопли а также всевозможних краж. P/S/ Тюрьма за вами плачет!!!!!!!!!!!!!!
так ето любому наркоману в сватово известно!Давно пора етот город наводнить ОМОНовцами и Другими спецподразделениями !Ведь в СВАТОВО конопля на каждом углу продаеться чуть ли не мешками !!!
Петро ты бы спросил у своего патрона юрченко стасика сколько денег он тебе накинет за подобные комменты, смотри как бы сам не попал на зону,а то ведь всякое может быть...

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.