Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Восени і взимку кількість ДТП за участю пішоходів зростає

17 листопада 2011, 12:24
Дата ефіру/події: Четвер, 17 листопада 12:24

Восени та взимку кількість ДТП за участі пішоходів різко зростає, адже вдягнені по самі вуха люди перебігають дорогу в заборонених місцях, і подекуди не помічають автівок. А кермувальникам ще важче розгледіти темний силует у пітьмі на мокрій дорозі.

Для водіїв нині настає час сюрпризів. У вигляді, приміром, таких ось дам у каптурах. (Відео, де жінка кидається під машину).

На дорогах така поведінка пішоходів - не рідкість.

Обурення водія зрозуміле: не хочеться покалічити або вбити людину. Як це ось сталося в столиці: двічі на Броварському проспекті, з різницею кілька днів, автівки збивали людей. Кермувальники аж ніяк не очікували їх побачити, бо бігати тут просто нікуди.

Леся Водзинська, інспектор відділу ДАІ Дарницького району м. Києва:

- Більш за все ДТП стаються через необдуманий вчинок пішоходів, або це вибіг на дорогу, переходять дорогу в неустановленому порядку, або неосвітлена частина дороги якась.

Знімальна група "Свідка" разом із ДАЇвцями вирішили з'ясувати, чому люди не користуються переходами. Місце дислокації - вулиця Ревуцького, що в Дарницькому районі. На шести смугах тут чи не крос здають. І підземного коридору впритул не помічають.

Василь Григорович, мешканець м. Києва:

- Дак далеко ж іти, де переход у нас?

- Ось підземний переход - 50 метрів.

- Ну, надо знать.

А ось ця бабуся всієї небезпеки перебігання дороги через оцей жвавий автошлях і не зрозуміла.

Пішоход:

- Я така уставша з работи йду, чесне слово!

- Ми проведемо профілактику, присядемо в автомобіль, покажем роліки.

- Я спешу, я не могу, меня внучка дома ждет, даю вам честное слово, не буду больше ходить.

Не гребують правила порушити й водії. Впевнені: пішоходи з них зразкові.

Максим, мешканець м. Києва:

- Просто я чего перебежал, я экономлю время. Ну, что мне объезжать - это бензин, туда-сюда, а так, в основном, я пользуюсь переходами, или вообще по переходам не хожу, потому что я езжу машиной.

Цих ходаків правоохоронці не штрафували. Хоч могли б - на п'ятдесят одну гривню. Мета була інша - застерегти.

Леся Водзинська, інспектор відділу ДАІ Дарницького району м. Києва:

- З початку року на автошляхах Києва сталося 788 ДТП за участю пішоходів, 74 з них загинули, 780 отримали травми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Таким чином, винний водій, який в стані сильного алкогольного сп'яніння, без права на керування транспортним засобом, утік з місця пригоди ( в разі коли потерпілі загинули миттєво, не відповідатиме за залишення місця ДТП), наприклад загинуло внаслідок пригоди 20-ть чоловік, може отримати 10 років позбавлення волі. Після цього вестиме себе чемно на поселенні і через максимум 5 років вийде на волю. При деяких обставинах, наприклад, при обоюдній вині (тобто, наприклад, водій іншого транспортного засобу також частково винний у вчиненні ДТП), водій має шанси отримати умновний термін. Я не знаю чи був репортаж з цього приводу. Я часто дивлюсь випуски "Свідка", мені ця програма подобається. Зараз "боряться" із ростом порушень ПДР, але депутати "перестрахувались" дружно проголосувавши за вказані зміни. На мою думку потрібно зміни провести в наступному: ч.1 ст.286 - тільки по заяві потерпілої сторони (так як наприклад у Білорусі), ч.3 розділити ще на ч.4. Так як і з 100 чоловік - 10років. Є позитивні зміни в цьому напрямку, наприклад остання "Амністія" не застосовувалась до водіїв що вчинили ДТП в стані алкогольного сп'яніння та ті що залишили місце ДТП.
Рус 28.11.2011, 11:15 ответить
Я хочу звернутися до журналістів з приводу наступного: 15 квітня 2008 року президентом Ющенком підписано Закон України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо гуманізації кримінальної відповідальності. За вчинення ДТП що призвела до загибелі 2-х і більше людей тепер по санкції статті передбачено покарання від п'яти до десяти років позбавлення волі. До цього було від 7 до 12 років. Це не дрібниця. Ці зміни "народні" обранці провели тоді, коли в судах знаходились резонансні кримінальні справи по ДТП - Харків (водій нетверезий, в'їзд у автобусну зупинку мільйонером) та Кремечук (Порш Кайєн, водій нетверезий, навперегонки їздив, пішоходів розірвало на куски). Прості люди мабуть скажуть "Ну що з того, все одно посадять". А ні, злочин із особливо тяжкого "обранці" перевели в "тяжкий" (перестрахувалися й для себе й для своїх мажорів відприсків). Що це означає, що водій має шанси (при грошах) отримати умовний термін покарання)
Рус 28.11.2011, 11:12 ответить
штраф пешеходам таким нужен 1000 грн , но не 51 . ведь прыгают под колёса !!!! а потом отвечай за идиотину ... .
виктор . 17.11.2011, 18:37 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.