Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві на пташиному базарі можна придбати тварину з глистами, коростою або чумою

25 листопада 2011, 16:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 листопада 16:40

Глисти, короста та навіть чума. Це лише невеликий перелік того, що можна придбати разом з гарненьким песиком чи котиком, котрих без належних документів продають на пташиному базарі в Києві. В яких умовах перебувають тварини, та які документи мають їхні власники, правоохоронці перевірили під час рейду на Куренівці.

Ця жінка на пташиному базарі купила цуценя йоркширського тер'єра, заплатила чимало. Та за кілька днів зрозуміла: песик хворий.

Власниця собаки:

- Все было хорошо, не было никаких проблем, все документы в налички, но потом я стала замечать, что она себя стала плохо чувствовать. Стала плохо кушать, начались проблемы.

Того, що продала хворе цуценя, розплідниця й чути не хотіла. Утім, ветеринари розповідають: немічних домашніх улюбленців, куплених на столичному пташиному базарі, до них приносять чи не щотижня.

Владислав Лисий, ветеринар:

- Вирусные болезни собак и кошек людям не передаются, а вот накожные болезни - лишай, чесотка или саркоптоз могут вполне передаться человеку.

Аби не купити хворої тварини, ветеринари радять звертати увагу на її поведінку.

Владислав Лисий, ветеринар:

- Во первых, упитанность, выделение с глаз, с носа, состояние шерсти - блестит не блестит, топорщится - не топорщится, игривость. Если котята или щенки находятся в сообществе, они частенько между собой играют, бегают.

Проте ветеринарний лікар куренівського базару запевняє: усі тварини, яких там продають, здорові, й на них є відповідні довідки.

Петро Базельчук, ветеринарний лікар пташиного базару:

- Усі реалізатори, які привозять тварин або птицю, в обов'язковому порядку пред'являють ветеринарному лікарю документи, які засвідчують стан безпеки території щодо інфекційних захворювань і клінічний стан тварин на день перевірки.

Втім, рейд, проведений правоохоронцями на базарі, свідчить про інше. Чимало власників тварин не мають жодних довідок, тому на запитання перевіряльників реагують агресивно.

Продавець тварин:

- Я вам говорю: там в паспортах неправильно оформлено. Ну, не правильно оформлено - то другое дело, но паспорт есть.

Продавець тварин:

- Я їх зараз випущу, і нехай летять додому. Та й усе.

На базарі ж згодом розповідають: проконтролювати всіх продавців просто не мають змоги.

Петро Базельчук, ветеринарний лікар пташиного базару:

- У нас на ринку троє воріт, а я один. Буває, що заходять без документів, хоча ми проводимо перевірки. Якщо немає документів, то стараємося їх остуда виводить.

За результатами перевірки ветеринарна міліції склала припис, яким вимагає від керівництва базару усунути огріхи.

Олександр Овчаренко, керівник ветеринарної міліції м. Києва:

- Ці порушення несуть дуже серйозну небезпеку для жителів міста Києва та підлягають негайному усуненню. По результатам перевірки складено понад 20 адміністративних протоколів на порушників серед громадян, що приїхали реалізовувати тварин, притягнуто до адміністративної відповідальності адміністрацію ринка на чолі з її директором.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Это было 2011г.,а сйчас 2016,но ничего не изменилось.Как торговали больными животными -так и торгуют.
олеся 24.02.2016, 22:00 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.