Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині двоє браконьєрів знищили майже 3 тонни цінної риби

25 листопада 2011, 17:06
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 листопада 17:06

На Чернігівщині двоє браконьєрів знищили майже три тони цінної риби. За допомоги вибухового пристрою вони глушили її просто в зимувальних ямах. Чим обернулася для зловмисників дешева рибка?

Цей удалий вилов належить двом мешканцям Ніжина. Та тільки похвалитися цінною рибкою перед домашніми їм не вдасться - полювали на делікатеси незаконно.

Валерій Костильов, перший заступник керівника УМВС України в Чернігівській області:

- Вони підривали зимувальні ями, звідки виловлювали цінні породи риби. У злочинців було вилучено близько півтони риби, в тому числі і цінних порід.

Віктор Лепехов, рибінспектор:

- В основном, сом был у них. 152 штуки. Пять стерлядей, 49 штук судака и лещ, да остальная рыба. Много рыбы с икрой. Лещ с икрой и судак с икрой. Уже рыба начинает формироваться.

Вилучили в порушників і браконьєрський арсенал. Неводи, підсаки та електровудки - тепер речові докази злочину.

Затриманий:

- За что вас сюда доставили, можете объяснить?

- Ми показів поки що ніяких не давали.

- То відмовляєтесь будь які покази давати?

- В тому числі і інтерв'ю.

Чи знали рибалки, що оця занапащена ними стерлядь, можливо, вже остання в Десні. Зі слів рибінспекторів, на початку нинішнього року цієї рідкісної лускатої нарахували не більше п'яти десятка особин. А впольовані соми, лящі та судаки - лише мала частина знищеного.

Віктор Лепехов, рибінспектор:

- Проверяли эхолотом, рыба есть или нет. Если рыба есть, они бахали. Со 100 процентов убитой рыбы они забрали только 10 . А остальная часть - это тонны - поплыла по дну. Пузыри были лопнутые у рыбы, и она осталась на дне.

За підрахунками правоохоронців, збитків, що їх зловмисники завдали природі - на понад двадцять тисяч гривень. За браконьєрство особливо великих розмірів тепер відповідатимуть перед законом - порушникам загрожує три роки позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Козли поймали еще хужих козлов
нвк гри 20.04.2017, 22:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.